6+1 πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων στη ζωή και γιατί

Advertisement

Η ζωή δεν είναι εύκολη και δεν είναι όλα πάντα τέλεια όπως ευχόμαστε, αλλά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι  μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κανείς πράγματα για τα οποία να είναι ευγνώμων.

Συχνά περνάμε πολύ χρόνο παραπονούμενοι για τα πράγματα τα οποία δεν έχουμε ή σκεπτόμενοι για τα πράγματα  που θέλουμε να  έχουμε στο μέλλον  και ξεχνάμε τα πράγματα που έχουμε τώρα.

Εάν αισθάνεσαι κακοδιάθετος  θα πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σύντομα και ότι βασικά είσαι ένας ευτυχισμένος  άνθρωπος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνεις αυτό είναι να καταγράφεις μια λίστα όλων των πραγμάτων για τα οποία είσαι ευγνώμων.

Advertisement

Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω…

Η υγεία σου

Το πρώτο σημαντικό  πράγμα για να είσαι ευγνώμων είναι η υγεία σου. Συχνά  ξεχνάμε τα της υγείας μέχρι να αρρωστήσουμε. Είτε έχεις έναν πονοκέφαλο ή κάτι πιο σοβαρό, δεν μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου και δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε τίποτα πέρα από τον πόνο.

Εάν είσαι υγιές άτομο , να είσαι ευγνώμων για αυτό κάθε μέρα και βεβαιώσου ότι ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής με στόχο να είσαι υγιής, ευτυχής και πετυχημένος. Η υγεία είναι πλούτος.

Η οικογένειά σου

Ακόμα και  εάν έχεις μια δύσκολη σχέση με τους γονείς σου, θα πρέπει να είσαι ευγνώμων για την οικογένειά  σου. Είτε προέρχεσαι από  μια ήσυχη οικογένεια  ή μια μεγάλη φασαριόζικη, θυμήσου ότι αυτοί οι άνθρωποι αληθινά σε αγαπάνε, ακόμη και εάν δεν το  δείχνουν συνέχεια. Είναι αυτοί που θα είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν σε κάθε κατάσταση.

Advertisement

Οι φίλοι σου

Δεν έχει σημασία πόσους πολλούς φίλους έχεις, να είσαι ευγνώμων για αυτούς, ακόμα και αν έχεις μόνον ένα. Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω ότι ένας καλός φίλος είναι πάντα καλύτερος από μερικούς που θέλουν να λέγονται φίλοι.

Να είσαι ευγνώμων για τους φίλους σου και δοκίμασε να τους θυμίζεις πόσο πολύ νοιάζεσαι, όσο συχνά είναι δυνατό. Εάν έχεις  κολλητούς φίλους, να είσαι ευγνώμων για αυτούς επίσης.

Για όλα τα μικρά πράγματα

Όταν έχω μια δύσκολη μέρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που αγαπώ να κάνω είναι να κοιτάζω ψηλά στον ουρανό και τον ήλιο. Μου θυμίζει πόσο υπέροχη είναι η ζωή και πόσο σημαντικό είναι να είσαι ζωντανός. Κοιτάζω τον εαυτό μου και μόνο με το γεγονός ότι  αναπνέω και ότι μπορώ να γελάω και να βλέπω όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα γύρω μου, νοιώθω να ξεκουράζομαι.

Advertisement

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες όπως η ζεστασιά του ήλιου, τα πρώτα ανοιξιάτικα λουλούδια, το κελάηδισμα των πουλιών. Αυτή η λίστα από μικρά πράγματα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Απλά σταμάτα για ένα λεπτό και κοίταξε γύρω σου, θα παρατηρήσεις σίγουρα αυτά τα μικρά αλλά φανταστικά πράγματα.

Το μέλλον

Ναι δεν γνωρίζουμε το μέλλον μας, αλλά το να είμαστε  ευγνώμονες για αυτό που θα έρθει είναι  πολύ σημαντικό. Μπορεί να πρόκειται να μπεις στο πανεπιστήμιο ή να αγοράσεις ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, να παντρευτείς, να κάνεις ένα παιδί. Να είσαι ευγνώμων για αυτά από τώρα.

Το παρόν

Είναι επίσης σημαντικό να είσαι ευγνώμων για το παρόν σου. Να είσαι ευγνώμων που έχεις τους γονείς σου ζωντανούς να βλέπουν την πρόοδό σου, την καλή σου δουλειά, εάν ακόμα δεν σου αρέσει  το σπίτι σου, έστω και εάν είναι πολύ μικρό, το αυτοκίνητό σου είναι πολύ παλιό και άλλα πράγματα που έχεις τώρα. Όλα αυτά τα πράγματα  βοηθούν να κάνεις τη ζωή σου λίγο ευκολότερη, έτσι γιατί να μην τα εκτιμάς.

Advertisement

Οι αποτυχίες του παρελθόντος και τα λάθη

Πριν σκεφτείς ότι είμαι τρελός που το λέω αυτό άκουσέ με. Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος  πρέπει να είναι ευγνώμων για τις αποτυχίες του και τα λάθη του. Κάθε αποτυχημένη σχέση ή χαμένη δουλειά σε έκανε έναν καλύτερο άνθρωπο. Μερικές φορές τα λάθη είναι μεγάλη υπόθεση γιατί σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος και βελτιώνουν τη  ζωή σου. Βέβαια, αν μαθαίνεις  από αυτά. Απλώς μην κολλάς τόσο πολύ στο παρελθόν σου.

Πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι  ευγνώμων στη ζωή σου, ακόμη και σε δύσκολες ώρες, όταν φαίνεται  ότι η ζωή σου δεν έχει σημασία. Επίσης, θυμήσου να είσαι ευγνώμων  στις μεγάλες  στιγμές, όταν είναι ακόμη  ευκολότερο να ξεχνάς.

Πηγή:flowmagazine.gr, Θωμάς Κυργιόπουλος

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement