Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Ευγένιο Γκέραρντ [εικόνες]

Advertisement

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον προπονητή και σύμβολο της ομάδας του ΟΦΗ που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στα 77 του χρόνια, μετά τα χρόνια προβλήματα υγείας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ από πολύ νωρίς κόσμος έφτανε στο ναό για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα της Κρήτης αλλά και με την ελληνική μεγαλόνησο.

Μεταξύ αυτών που έφτασαν από νωρίς στο σπίτι του ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νίκκι Παπαβασιλείου, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Γιώργος Βλαστός, ο Μύρως Σηφάκης, ο Μίλτος Ανδρεανίδης, Παύλος Αδάμος, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης και πολλοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς ποδοσφαιριστών είπαν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο προπονητή της Κρήτης.

Advertisement

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και πολλοί εκπρόσωποι των φορέων.

Τη σωρό του Ολλανδού τεχνικού, που ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του ΟΦΗ, μετέφεραν ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Μανώλης Πατεμτζής και τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, ο Μηνάς με το Μάνο Παπαδάκη.

Ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Ευγένιος Γκέραρντ μίλησαν για την προσωπικότητά του, πέρα από τα γνωστά επιτεύγματα που με αγώνα οδήγησε σε επιτυχίες, διεθνείς διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Advertisement

Έκαναν λόγο για άνθρωπο με αξίες που ακτινοβολούσε, που άλλαξε τις ζωές τους, που τους δίδαξε αρχές και συμπεριφορά, δίνοντάς τους μαθήματα ζωής όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για τις οικογένειες τους. «Πατέρα τους» τον χαρακτήρισαν ο Νίκος Παπαβασιλείου, ο Μανόλης Πατεντζής και Νίκος Μαχλάς.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, μίλησε για τον πρωταγωνιστή της δημιουργίας του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, έναν ξένος που έφτασε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 1985, χωρίς περγαμηνές, και μετά από σκληρή δουλειά έχτισε το οικοδόμημα του ΟΦΗ, έγινε ένα με τους Κρητικούς και πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός σοβαρού αθλητικού υπόβαθρου στο Ηράκλειο και όχι μόνο.

«Πέραν των άλλων, ήταν ένας πρεσβευτής της Κρήτης σε όποιο σημείο του κόσμου βρέθηκε, αναδεικνύοντας και μαρτυρώντας τις ομορφιές του τόπου που για χρόνια τον αγκάλιασε» ανέφερε ο κ. Ξημέρης.

Advertisement

Αρκετοί συγχωριανοί του, καθώς και άλλοι άνθρωποι που γνώρισαν τον «Κρητικό από την Ολλανδία», όπως και ο ίδιος σημείωνε χαριτολογώντας, έκαναν λόγο για έναν προσηνή άνθρωπο με θεμελιωμένο τον σεβασμό για τους άλλους μέσα του, που του άρεσε να κάνει παρέα με απλούς ανθρώπους, βροντώδη αλλά τόσο πολιτισμένο, πιστό φίλο και παθιασμένο με τον αθλητισμό και τη γυμναστική, αγάπη, άλλωστε, που τον ώθησε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, ανοίγοντας και ένα γυμναστήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο ιερέας του χωριού αποκάλυψε πως πριν από χρόνια ο Ευγένιος Γκέραρντ τού παρέδωσε ολόκληρη την αποζημίωση που είχε λάβει από γνωστή ΠΑΕ μετά το πέρας της συνεργασίας του, υποδεικνύοντάς του πού θα διαθέσει τα χρήματα.

«Όλα πήγαν σε φτωχές οικογένειες, σε ασθενείς και σε παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν. Μου είχε ζητήσει να μην πω τίποτε όσο ζούσε και για τον λόγο αυτό το αναφέρω σήμερα. Αυτός ήταν ο Ευγένιος με την ευγενική ψυχή» υπογράμμισε ο ιερέας Μιχάλης Σισαμάκης.

Advertisement

Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου αποφάσισε να δώσει το όνομα του Ευγένιου Γκέραρντ σε κεντρικό δρόμο του χωριού, τιμώντας τον για την προσφορά του όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία.

4333262

4333264

Advertisement

4333266

4333269

4333276

Advertisement

4333287

4333289

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement