12+1 «συμπτώματα» που μαρτυρούν ότι είσαι εσωστρεφής τύπος – και δεν χρειάζεται καθόλου να ντρέπεσαι γι’ αυτό

Advertisement

Αγχώνεσαι στην ιδέα ενός πάρτι.
Τι δηλαδή, πρέπει να μιλήσεις με ένα σωρό κόσμο και να χορέψεις μπροστά τους; Σύγκρυο.

Αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο στην ιδέα ότι θα είσαι εσύ ο οικοδεσπότης.
Εδώ το στρες χτυπά κόκκινο, καθώς νιώθεις ότι καθετί μπορεί να σε εκθέσει στην κριτική των άλλων.

Δεν είσαι καλός στις πρώτες εντυπώσεις.
Επειδή είσαι εσωστρεφής, θέλεις τον χρόνο σου να ανοιχτείς και να δώσεις στους άλλους να καταλάβουν ποιος πραγματικά είσαι.

Advertisement

Γι’ αυτό τον λόγο μισείς τις συνεντεύξεις για δουλειά.
Ιδρώνεις αδιάκοπα, και δεν έχει καύσωνα.

Έχεις εξωστρεφείς φίλους.
Τα ετερώνυμα έλκονται, έτσι δεν λένε;

Είσαι πιστός φίλος.
Επειδή οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν ενέργεια που πηγάζει από τον εαυτό τους και όχι από άλλους, τείνουν να είναι πιο ειλικρινείς και σταθεροί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Advertisement

Προτιμάς τον γραπτό από τον προφορικό λόγο.
Θα αποφύγεις να σηκώσεις το τηλέφωνο όσο σε παίρνει. Θα αναβάλεις να πάρεις για να ρυθμίσεις μια υποχρέωση. Και θα προτιμήσεις να στείλεις SMS, email ή μήνυμα στο Messenger ή ακόμα και να παραγγείλεις φαγητό online μόνο και μόνο για να αποφύγεις αμήχανες συζητήσεις ή επαφή με ανθρώπους που δεν αισθάνεσαι άνετα.

Είσαι επιλεκτικός στις εξόδους σου.
Δεν είσαι αντικοινωνικός. Απλώς ξέρεις τι σου αρέσει – και συνήθως αυτό είναι κάτι ήσυχο, με τους φίλους με τους οποίους έχεις απόλυτη άνεση.

Ένα σαββατόβραδο μόνος στον καναπέ με τις σκέψεις σου δεν σου φαίνεται χαμένο βράδυ.
Ίσα-ίσα, το έχεις συχνά (συχνότερα από τον μέσο όρο) ανάγκη, για να αποφορτίζεσαι.

Advertisement

Είσαι δημιουργικός.
Έρευνες λένε ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί καθώς η αποτελεσματικότητα της ατομικής δουλειάς αρκετές φορές είναι μεγαλύτερη από τις ομαδικές προσπάθειες, οι οποίες σε αγχώνουν.

Συνηθίζεις να υπεραναλύεις.
Ακόμη και πράγματα που δεν χρειάζονται ανάλυση. Ωστόσο εσύ θέλεις να έχεις προβλέψει κάθε σενάριο, να έχεις σκεφτεί κάθε παράγοντα πριν από μια απόφαση, να γνωρίζεις όλα τα δεδομένα και τις συνθήκες και να βρίσκεις την ουσία των πραγμάτων, προτού δράσεις.

Δεν συνειδητοποιείς την γοητεία σου.
Ένας εσωστρεφής άνθρωπος, εκτός από την γοητεία των εξωτερικών χαρακτηριστικών, που είναι ανεξάρτητα των εσωτερικών του χαρακτηριστικών, συνήθως κερδίζει τους άλλους με την ικακνότητά του να ακούει και να προσέχει απόλυτα τους γύρω του. Κι αυτό από μόνο του είναι λόγος να σε συμπαθήσει κάποιος και να αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον – ακόμη κι αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις.

Advertisement

Χρειάζεσαι περισσότερο προσωπικό χώρο.
Κάθε άνθρωπος έχει μια «ακτίνα» ζωτικού προσωπικού χώρου, που όταν την παραβιάζουν άλλοι χωρίς τη συγκατάθεσή του, νιώθει να ασφυκτιά. Το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι του: Μόνο όταν κλείνει την πόρτα νιώθει απόλυτα ασφαλής και ανακουφισμένος.

Πηγή:in2life.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement