Η Amazon άνοιξε σήμερα το πρώτο κατάστημα όπου ψωνίζεις και φεύγεις χωρίς να πας στο ταμείο [βίντεο]

Πέρασε κάτι περισσότερο από ένας χρόνος για να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Amazon Go, αλλά τα σημερινά εγκαίνια στο Seattle ίσως σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής στον τομέα του εμπορίου.

Ο λόγος απλός: ο καταναλωτής εισέρχεται στο κατάστημα, παίρνει τα προϊόντα που θέλει σκανάρωντας τα μέσω της ειδικής εφαρμογής και αποχωρεί χωρίς να περιμένει σε ουρές και ταμεία.

Ένα σύστημα καμερών και αισθητήρων παρακολουθεί τις κινήσεις του καταναλωτή, ανιχνεύει ποια προϊόντα παίρνει από το ράφι και αφότου αποχωρήσει από το κατάστημα τον χρεώνει αυτόματα στον ηλεκτρονικό λογαριασμό που διατηρεί στην Amazon.

Στο κατάστημα υπάρχει προσωπικό αλλά μόνο για να ελέγχει τις ταυτότητες όταν κάποιος θέλει να αγοράσει αλκοόλ και για την ετοιμασία των γευμάτων.

Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στα έτοιμα γεύματα, ποτά, κρέας, σνακ και τα “κουτιά με φαγητό” (τηγανιτή καραβίδα…) της Amazon, με τη λογική να μπορείς να προμηθευτείς εύκολα και πολύ γρήγορα το γεύμα σου.

Μπαίνεις, παίρνεις τη σαλάτα σου από το ράφι και βγαίνεις μέσα σε δευτερόλεπτα, με την χρέωση να γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό σου.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει το σύστημα όταν υπάρχει πολυκοσμία, έλλειψη προϊόντων, αν αλλάζει γνώμη ο πελάτης κλπ.

Παρά το γεγονός ότι το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξουν περισσότερα από 2000 καταστήματα Amazon Go, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για δεύτερο κατάστημα.

Πηγή:techgear.gr

Δείτε και αυτά: