Η Amazon άνοιξε σήμερα το πρώτο κατάστημα όπου ψωνίζεις και φεύγεις χωρίς να πας στο ταμείο [βίντεο]

Advertisement

Πέρασε κάτι περισσότερο από ένας χρόνος για να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Amazon Go, αλλά τα σημερινά εγκαίνια στο Seattle ίσως σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής στον τομέα του εμπορίου.

Ο λόγος απλός: ο καταναλωτής εισέρχεται στο κατάστημα, παίρνει τα προϊόντα που θέλει σκανάρωντας τα μέσω της ειδικής εφαρμογής και αποχωρεί χωρίς να περιμένει σε ουρές και ταμεία.

Ένα σύστημα καμερών και αισθητήρων παρακολουθεί τις κινήσεις του καταναλωτή, ανιχνεύει ποια προϊόντα παίρνει από το ράφι και αφότου αποχωρήσει από το κατάστημα τον χρεώνει αυτόματα στον ηλεκτρονικό λογαριασμό που διατηρεί στην Amazon.

Advertisement

Στο κατάστημα υπάρχει προσωπικό αλλά μόνο για να ελέγχει τις ταυτότητες όταν κάποιος θέλει να αγοράσει αλκοόλ και για την ετοιμασία των γευμάτων.

Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στα έτοιμα γεύματα, ποτά, κρέας, σνακ και τα “κουτιά με φαγητό” (τηγανιτή καραβίδα…) της Amazon, με τη λογική να μπορείς να προμηθευτείς εύκολα και πολύ γρήγορα το γεύμα σου.

Μπαίνεις, παίρνεις τη σαλάτα σου από το ράφι και βγαίνεις μέσα σε δευτερόλεπτα, με την χρέωση να γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό σου.

Advertisement

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει το σύστημα όταν υπάρχει πολυκοσμία, έλλειψη προϊόντων, αν αλλάζει γνώμη ο πελάτης κλπ.

Παρά το γεγονός ότι το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξουν περισσότερα από 2000 καταστήματα Amazon Go, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για δεύτερο κατάστημα.

Πηγή:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement