Σε έρευνα που έγινε σε πάνω από 700 χιλιάδες ανθρώπους σε 111 χώρες αποκαλύφθηκε ο μέσος όρος βημάτων που κάνουν οι άνθρωποι καθημερινά και αυτό έδειξε πολλά για το ποιες χώρες είναι πιο δραστήριες σε σχέση με άλλες.
Με βάση αυτό τον αριθμό, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι οι Ινδονήσιοι είναι μάλλον λίγο περισσότερο… τεμπέληδες από άλλους λαούς.
Η έρευνα είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε μελέτη έχει γίνει ποτέ πάνω στην ανθρώπινη κίνηση, όπως ανέφερε στο BBC ο ερευνητής Scott Delp, και παρουσιάζει δεδομένα από περισσότερες χώρες, περισσότερους ανθρώπους, ενώ ελέγχει τη δραστηριότητά τους σε συνεχή βάση.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Stanford χρησιμοποίησαν εφαρμογές στο κινητό που μετρούν τα βήματα, προκειμένου να καταγράψουν τη δραστηριότητα των συμμετεχόντων σε όλο τον κόσμο.
Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Nature, βοήθησαν στην κατάταξη των πιο δραστήριων και των πιο χαλαρών ανθρώπων εκεί έξω και σύμφωνα με αυτά, η Κίνα κατακτά την κορυφή των πιο ενεργών ανθρώπων, με μέσο όρο 6.880 βήματα την ημέρα, ενώ η λιγότερο δραστήρια χώρα είναι η Ινδονησία με 3.513 βήματα την ημέρα.
Ο παγκόσμιος μέσος όρος φτάνει τα 4.961 βήματα, με την Αμερική να πέφτει κάτω του μέσου όρου, στα 7.774 βήματα την ημέρα.
Μετά την Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία και η Μαλαισία ήταν οι επόμενες χώρες με τα λιγότερα βήματα, αλλά περιέργως, οι χώρες αυτές δεν παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων ανθρώπων.
Τα επίπεδα παχυσαρκίας και ο αριθμός των βημάτων δεν σχετίζονταν άμεσα και φαίνεται ότι ανεξαρτήτως βάρους, οι άνθρωποι των πιο ενεργών πόλεων περπατούν περισσότερο.
Πηγή:clickatlife.gr