Διάσημοι ηθοποιοί που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Από τον Κλαρκ Γκέιμπλ στο γιο του Μπρους Λη

Advertisement

Πολλές φορές οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, επιλέγουν να συμμετέχουν σε επικίνδυνες σκηνές και δεν χρησιμοποιούνται κασκαντέρ. Γι΄αυτό και συμβαίνουν ατυχήματα και τραυματισμοί, που σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάληξη είναι τραγική.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε για παράδειγμα, επιθυμεί να συμμετέχει σε όλες τις σκηνές και θεωρεί ότι οι τραυματισμοί που του συμβαίνουν φέρνουν γούρι και εισπρακτική επιτυχία στην ταινία.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Rocky II» χρειάστηκε να κάνει 60 ράμματα, ενώ στην ταινία «Rocky III» υπέστη βαριά διάσειση.

Advertisement

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ηθοποιοί πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, είτε από ατυχήματα είτε από άλλα αίτια.

Ο γιος του Bruce Lee, ο Brandon Lee πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Crow». Σε μια σκηνή με πυροβολισμούς, χρησιμοποιήθηκε όπλο με εικονικές σφαίρες. Όμως, μέσα στο γεμιστήρα είχε μείνει κομμάτι μετάλλου από προηγούμενη σκηνή.

Οι ηθοποιοί δεν το γνώριζαν, έτσι όταν ο συμπρωταγωνιστής του Brandon Lee τον πυροβόλησε στην κοιλιά του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο ηθοποιός πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο, σε ηλικία 28 ετών.

Advertisement

Ο ηθοποιός Oliver Reed, πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Gladiator». Ο Reed υποδυόταν τον προπονητή του Russell Crowe στην ταινία. Σε ένα διάλειμμα, ο Reed έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε ξαφνικά. Τα γυρίσματα της ταινίας αναβλήθηκαν, για να γραφτεί άλλο σενάριο, στο οποίο ο ρόλος του Reed πεθαίνει.

Ο Vic Morrow βρήκε τραγικό θάνατο, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Ο ηθοποιός Vic Morrow, το 1982 βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Twilight Zone: The Movie». Για τις ανάγκες της ταινίας χρειάστηκε να γίνουν πυροτεχνικές εκρήξεις, οι οποίες κατέστρεψαν το πίσω μέρος του ελικοπτέρου που βρισκόταν στον αέρα.

Η «τρελή» πορεία του ελικοπτέρου, είχε ως αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του Vic Morrow αλλά και δυο ανήλικων ηθοποιών 6 και 7 ετών, που ο Morrow κρατούσε για να προστατέψει. Οι συντελεστές της ταινίας, ο σκηνοθέτης Τζον Λάντις, ο παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο πιλότος του ελικοπτέρου Ντόρσι Γουΐνγκο, κατηγορήθηκαν για για φόνο εξ αμελείας και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Advertisement

Ο ηθοποιός του επιτυχημένου «Όσα παίρνει ο άνεμος», Clark Gable, έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μαγνητοσκόπησης για την ταινία «The Misfits».
Στην ταινία συμπρωταγωνιστούσε με την Marilyn Monroe, η οποία επίσης πέθανε μερικούς μήνες αργότερα. Αιτία θανάτου της, ήταν η υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Ο Heath Ledger πέθανε στα γυρίσματα της ταινίας «The Imaginarioum of doctor Parnasus», καθώς ο οργανισμός του δεν άντεξε τα φάρμακα και κατέρρευσε.

Ο Heath Ledger, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Dark Knight», για να υποδυθεί σωστά τον Joker, κλείστηκε για έναν μήνα στο δωμάτιο ενός μοτέλ. Ανέπτυξε σοβαρή αϋπνία, καθώς ημερησίως κοιμόταν λιγότερο από 3 ώρες και χρειάστηκε να πάρει συνδυασμό φαρμάκων, που επέβαλλε ο γιατρός για αντιμετωπίσει τα συμπτώματα.

Στη συνέχεια, στα γυρίσματα της ταινίας «The Imaginarioum of doctor Parnasus», ο οργανισμός του δεν άντεξε τα φάρμακα και κατέρρευσε.

Πηγή:valueforlife.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement