Η Apple αναπτύσσει stylus που θα «γράφει»… στον αέρα

Advertisement

Μέχρι σήμερα η Apple διαθέτει το Pencil stylus για χρήση αποκλειστικά με το iPad Pro αλλά ορισμένες κινήσεις δείχνουν ότι ίσως ετοιμάζει κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για μία συσκευή ικανή να «γράφει» σε οποιαδήποτε επιφάνεια και πολύ περισσότερο να γράφει ακόμη και χωρίς την παρουσία οποιασδήποτε επιφάνειας, δηλαδή στον αέρα.

Η τελευταία παράμετρος της λειτουργίας γίνεται εφικτή με την παρουσία αισθητήρων (σε συνδυασμό με την κάμερα της συσκευής) πάνω στην οθόνη ή στο laptop του χρήστη.

Advertisement

Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας έχει τον βαρύγδουπο τίτλο «Content Creation Using Electronic Input Device on Non-Electronic Surfaces» (δηλαδή δημιουργία περιεχομένου χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική συσκευή εισαγωγής σε μη-ηλεκτρονικές επιφάνειες).

Προφανώς, η ίδια τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως το παραδοσιακό χαρτί, όπως γίνεται στην περίπτωση του Moleskine Smart Writing set.

Advertisement

Μία εναλλακτική χρήση του συγκεκριμένου stylus είναι η χρήση μύτης με ευαισθησία στην επαφή ώστε να καταγράφονται οι κινήσεις που πραγματοποιούνται. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ελευθερία κίνησης ακόμη και σε τρισδιάστατο περιβάλλον, πέρα από την γραφή και τον σχεδιασμό σε ένα δισδιάστατο πλαίσιο.

Στην αίτηση το stylus εμφανίζεται να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σχημάτων, τρισδιάστατων αντικειμένων και να δημιουργεί χειρόγραφα κατευθείαν σε ένα laptop, είναι δηλαδή μία συσκευή πολλαπλών και διαφορετικών ικανοτήτων.

Προφανώς, όπως συμβαίνει με όλες τις αιτήσεις ευρεσιτεχνίας, η συγκεκριμένη αποτελεί απλά ένδειξη των προθέσεων της Apple και όχι εγγυημένη κίνηση δημιουργίας ενός αναβαθμισμένου Apple Pencil.

Advertisement

Ωστόσο, εάν τελικά η ευρεσιτεχνία περάσει στο στάδιο της υλοποίησης θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Apple απέναντι στο Surface Pen της Microsoft, στο S Pen της Samsung και στο Pixelbook Pen της Google.

Επίσης, δεν θα ήταν παράξενο, αν τελικά αυτή η υλοποίηση προχωρήσει, να βρει χρήσεις σε περισσότερες συσκευές της Apple όπως τα iPads, iPhones, Apple Watch ή ακόμη και σε συνδυασμό με τα trackpads των Macbook laptops.

Πηγή:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement