Σοκ σε καρκινοπαθείς που χρειάζονται μια ακριβή εξέταση αλλά πρέπει να περιμένουν έγκριση του ΚΕΣΥ

Advertisement

Την Τρίτη προκλήθηκε αναστάτωση με εγκύκλιο που εξέδωσαν από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ και στην οποία αναφέρεται ότι στο εξής το υπερταμείο δεν θα παραλαμβάνει αιτήματα ασφαλισμένων που έχουν υποβληθεί σε X – knife, γ – knife ή cyber knife, πριν την έκδοση σχετικής απόφασης από το ΚΕΣΥ. Ωστόσο, τα περιστατικά αυτά είναι επείγοντα και το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε δύο μήνες!

Οι ασθενείς που πληροφορήθηκαν ότι δεν μπορούν να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική – ακτινοθεραπεία, διαδικασία που στοιχίζει ιδιωτικά πάνω από 6000 ευρώ, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), όπως είναι φυσικό αναστατώθηκαν και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις με αποδέκτη τον ΕΟΠΥΥ.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι ετοιμάζουν συμπληρωματική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν τη θεραπεία πριν από την έγκριση του ΚΕΣΥ, εφόσον είναι αποδεδειγμένα επείγοντα περιστατικά.

Advertisement

Αυτό άλλωστε δεν αποτελεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για το Ταμείο καθώς σύμφωνα με στοιχεία του, το 2017 και στους πρώτους μήνες του 2018 χρειάστηκαν την διαδικασία αυτή μόνο 12 ασφαλισμένοι.

Πηγή:iatropedia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement