Αυτό είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο και βρίσκεται στην Κύπρο – Με εσωτερική πισίνα 185 τ.μ. και 85 άτομα προσωπικό [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Το όνομά του είναι «Dilbar». Πρόκειται για το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, ανήκει στον 63χρονο Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αλίσιερ Ουσμάνοφ (μεγαλομέτοχο της «Άρσεναλ») και αυτές τις μέρες έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το σκάφος, που έφτασε στη Λεμεσό απευθείας από τη Βαρκελόνη, κατασκευάστηκε κατά παραγγελία από τον Ουσμάνοφ σε ένα από τα πιο σύγχρονα ναυπηγεία για γιοτ πολυτελείας στον κόσμο στη Γερμανία, παραδόθηκε στον ίδιο το 2016 και κόστισε 600 εκατ. δολάρια.

Φωτογραφία: pixabay

Έχει μήκος 157 μέτρων και πλάτος 24 μέτρων, και οι εσωτερικοί του χώροι έχουν εμβαδό 3.850 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 40 επιβατών, αλλά και με 85 άτομα ως προσωπικό.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό το ότι διαθέτει δύο βάσεις για προσγειώσεις-απογειώσεις ελικοπτέρων ειδικά σχεδιασμένες για ελικόπτερα τύπου Airbus H175, που διαθέτει ο Ουσμάνοφ.

Η εσωτερική πισίνα του πολυτελέστατου σκάφους, έχει εμβαδό 185 τετρ. μέτρων με χωρητικότητα 225.000 λίτρων νερού.

Το 16.000 τόνων «Dilbar» αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 22,5 κόμβους και έχει βύθισμα 6,1 μέτρων.

Advertisement

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement