Το Facebook επανασχεδιάζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας υπό το βάρος του #DeleteFacebook – Πιο εύκολη και ξεκάθαρη διαχείριση δεδομένων για τους χρήστες

Advertisement

Εντείνονται οι προσπάθειες της Facebook για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των χρηστών, με την εταιρεία να ανακοινώνει πριν από λίγο τις αλλαγές που θα δούμε πολύ σύντομα όλοι στους λογαριασμούς μας.

Ουσιαστικά, η Facebook καθιστά ακόμα πιο ξεκάθαρη και εύκολη την διαχείριση των ρυθμίσεων ασφαλείας και ιδιωτικότητας, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων που μοιράζονται τόσο με το κοινωνικό δίκτυο, όσο και με τις διάφορες third-party εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό.

Ο επανασχεδιασμός του μενού των ρυθμίσεων ασφαλείας στη mobile έκδοση καθιστά σημαντικά πιο εύκολη την εύρεση τους, αφού πλέον βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

Advertisement

Από εδώ μπορούμε να ελέγχουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας με λίγα taps, να διαβάζουμε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τον τρόπο εκμετάλλευσης τους, να προσθέτουμε επιπλέον στρώματα ασφαλείας (π.χ. πιστοποίηση σε δύο βήματα), να παρακολουθούμε τι έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν, αλλά και να αποφασίζουμε ποιες διαφημίσεις θέλουμε να εμφανίζονται στο προφίλ μας.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει προσθέσει νέα εργαλεία για να βρίσκουμε, να κατεβάζουμε και να διαγράφουμε τα δεδομένα μας από το Facebook. Μπορούμε όποτε θέλουμε να κατεβάζουμε ένα αντίγραφο που περιλαμβάνει συνολικά τα δεδομένα μας (π.χ. φίλους, αναρτήσεις, φωτογραφίες κλπ.), αλλά και να διαγράφουμε likes, σχόλια και άλλα reactions από αναρτήσεις στο Timeline.

Advertisement

Όπως σημειώνει στο επίσημο blog της, η Facebook συνεργάζεται με νομοθέτες και ειδικούς ασφαλείας για να αναπτύξει αυτά τα εργαλεία και να προσφέρει απόλυτη διαφάνεια για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα δεδομένα των χρηστών.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement