Ολόκληρο το video του Top Gear από τη φωτιά της Alpine – Κινδύνεψαν Chris Harris και Eddie Jordan

Advertisement

Η Alpine και το Top Gear οργάνωσαν ένα μεγάλο project με στόχο το νέο γαλλικό σπορ κουπέ να πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην αναβίωση της ιστορικής μάρκας. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Η παραγωγή είχε κανονίσει με την FIA και τους διοργανωτές του Ράλι Monte Carlo, η Alpine με πλήρωμα τους Chris Harris (ο γνωστός) και Eddie Jordan (πρώην ιδιοκτήτης ομάδας F1 και τηλεσχολιαστής) να στηθούν στην αφετηρία της 17ης ΕΔ ανάμεσα στα αυτοκίνητα του WRC και να πάρουν εκκίνηση. Φυσικά, καθώς ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν όντως να πάρουν εκκίνηση και να συνεχίσουν τη διαδρομή.

Είναι μια σκηνή μόνο, για να εξυπηρετήσει την ιστορία. Και το υπόλοιπο γύρισμα με το πλήρωμα και την Alpine να οδηγεί την ΕΔ έχει προφανώς γίνει σε άλλη χρονική στιγμή, πιθανότατα κάποια επόμενη ή προηγούμενη μέρα, γιατί εκτός των άλλων τα πλάνα που βλέπουμε είναι από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, οπότε ακόμη κι αν επέβλεπαν στην Alpine να περάσει την ΕΔ, δεν άφηναν και το συνεργείο με τα SUV να το κάνει. Τέλος πάντων… Λίγη σημασία έχει αυτό.

Advertisement

Η Alpine ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο του συνεργείου με την camera, κάνοντας μικρά γλιστρήματα, άλλοτε πιο κοντά κι άλλοτε μακρύτερα από τον φακό. Κάποια στιγμή όμως, σε μια αριστερή φουρκέτα, η Alpine φαίνεται να καθυστερεί και χάνεται στιγμιαία από το πλάνο, ενώ το camera car προχωράει.

Αμέσως το συνεργείο σταματά και διακρίνεται η Alpine να φτάνει και να παρκάρει στον λίγο χώρο στάθμευσης εξωτερικά της φουρκέτας, ήδη φλεγόμενη σοβαρά. Το πλήρωμα κατεβαίνει και μετά το αυτοκίνητο παραδίνεται για τα καλά στις φλόγες με μικρές εκρήξεις να ακολουθούν. Λίγο πριν είχε βγάλει στον πίνακα οργάνων την ένδειδξη “Electric Failure Danger”.

Το αυτοκίνητο ήταν προπαραγωγής. Η εταιρεία έχει σταματήσει τις παραδόσεις προς του πελάτες και γίνονται εκτεταμένοι και σχολαστικοί έλεγχοι για να βρεθεί η αιτία του προβλήματος.

Advertisement

Electric Failure Danger

Surrounded by World Rally Cars, a giddy Chris Harris on Cars and Eddie Jordan take the Alpine A110 through some hairpin mountain turns. What could possibly go wrong?

Advertisement

Posted by Top Gear BBC America on Wednesday, 4 April 2018

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement