Το πρώτο κτίριο με χώρο στάθμευσης ιπτάμενων αυτοκινήτων κατασκευάζεται στο Μαϊάμι [βίντεο]

Advertisement

Κάποτε ήταν απλά ένα εύρημα των σεναριογράφων και σκηνοθετών ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Κάποια στιγμή ορισμένοι εφευρέτες αποφάσισαν να προσπαθήσουν να κατασκευάσουν ένα όχημα που να κινείται στους δρόμους ως συμβατικό αυτοκίνητο αλλά θα μπορεί να μετατρέπεται και σε ιπτάμενο όχημα.

Μπορεί οι πρώτες απόπειρες να μην ήταν πετυχημένες αλλά δημιούργησαν το έδαφος για να ασχοληθούν στην συνέχεια μηχανικοί και επιστήμονες πιο σοβαρά με την κατασκευή τέτοιων οχημάτων.

Τα τελευταία χρόνια στον χορό μπήκαν και μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες εταιρείες οι οποίες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών πρωτότυπα υβριδικά οχήματα που κινούνται και στο έδαφος και στον αέρα. Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε να διασχίζουν τους δρόμους οχήματα τα οποία θα μπορούν να πετάξουν ή αν προτιμάτε ιπτάμενα οχήματα που θα μπορούν να κινηθούν άνετα και στους δρόμους.

Advertisement

Μάλιστα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών όπως η Uber έχουν ανακοινώσει ότι θα βάλουν στον στόλο τους τέτοια οχήματα.

Στην πιο κοσμοπολίτικη περιοχή του Μαΐάμι πραγματοποιείται η ανάπλαση μιας έκτασης περίπου χιλίων στρεμμάτων η οποία έχει ονομαστεί Miami WolrdCenter και όταν ολοκληρωθεί θα αποτελείται από μια σειρά φουτουριστικού σχεδιασμού κτιρίων πολυτελών κατοικιών, γραφείων, πολυτελών ξενοδοχείων, γνωστών εμπορικών αλυσίδων και χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κλπ.

Στην περιοχή κατασκευάζεται και ένας ουρανοξύστης κατοικιών τα σχέδια του οποίου δόθηκαν στην δημοσιότητα και πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Advertisement

Ο ουρανοξύστης ονομάζεται Paramount Miami και την δημιουργία του έχει αναλάβει η εταιρεία του γνωστού αμερικανού κατασκευαστή κτιρίων Νταν Κόντσι. Πρόκειται για ένα κτίριο 60 ορόφων που θα έχει ύψος 200 μέτρων και οι τιμές για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων θα ξεκινούν από το ένα εκατ. δολάρια.

Εχει ολοκληρωθεί το 70% της κατασκευής του ουρανοξύστη και ήδη έχει πουληθεί το 75% των διαμερισμάτων. Αυτό που συγκεντρώνει όμως τα φώτα της δημοσιότητας όμως είναι η ταράτσα του κτιρίου.

Ο Κόντσι δηλώνει βέβαιος ότι με δεδομένη την οικονομική τους επιφάνεια αρκετοί από τους κατοίκους του κτιρίου είτε θα έχουν στην κατοχή τους ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο είτε θα κάνουν χρήση υπηρεσιών μεταφοράς με τέτοια οχήματα. Για αυτό τον λόγο η ταράτσα θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελεί χώρο στάθμευσης ιπτάμενων αυτοκινήτων αλλά και drones μεταφοράς ανθρώπων.

Advertisement

«Η δουλειά ενός κατασκευαστή είναι όχι μόνο να προσπαθεί να δει τις επερχόμενες τάσεις και όχι απλά να προσαρμόζεται σε αυτές αλλά αν είναι δυνατόν να πάει και ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά από αυτές. Ελπίζουμε να μπορούμε προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες που θα χρειαστούν για δραστηριότητες που ακόμη δεν έχουν καν σκεφτεί ότι πρόκειται να κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κόντσι.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement