Twitter: SOS, αλλάξτε κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας

Advertisement

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter για να αλλάξουν οι 330 εκατ. χρήστες του κωδικούς πρόσβασης. Αιτία είναι ένα σφάλμα (bug) που εντόπισε η εταιρεία εξαιτίας του οποίου οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών βρέθηκαν εκτεθιμένοι στα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας.

Όπως ανέφερε η Twitter, το σφάλμα ανακαλύψθηκε από την ίδια και δεν διαπιστώθηκε κάποια περαιτέρω παραβίαση ή κατάχρηση των κωδικών αυτών από κακόβουλους κυβερνοεγκληματίες.

Σχετικά με το πρόβλημα η εταιρεία διευκρίνισε πως εξαιτίας του σφάλματος οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών βρέθηκαν καταχωρημένοι σε ένα εσωτερικό μητρώο της εταιρείας, χωρίς κρυπτογράφηση δηλαδή εμφανίζοντας όπως είναι πραγματικά με την μορφή απλού κειμένου.

Advertisement

Παρότι η εταιρεία εκτιμά ότι κανείς δεν είχε πρόσβαση στα ευαίσθητα αυτά προσωπικά δεδομένα, συμβουλεύει τους χρήστες να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης προληπτικά.

Τέλος, όπως εξήγησε, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει πως αντίστοιχο σφάλμα δεν θα ξανασυμβεί.

«Need to get in touch with our support team? Direct Message @TwitterSupport to report abuse, impersonation, or account access issues to us and we’ll be in touch with you as soon as we can. pic.twitter.com/ITpDiaCwhH

— Twitter Support (@TwitterSupport) 5 Απριλίου 2018»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement