H BMW ανακαλεί 312.000 οχήματα – Μπορεί να σβήσουν χωρίς ειδοποίηση

Advertisement

Η BMW ανακοίνωσε ότι ανακαλεί στην Μεγάλη Βρετανία σχεδόν 312.000 αυτοκίνητα, καθώς αυτά μπορεί να σβήσουν χωρίς ειδοποίηση. Η ανάκληση αφορά βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Σειρά 1, Σειρά 3, Z4 και X1, που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2011.

Τα οχήματα αποτελούν μέρος περσινής ανάκλησης 36.410 αυτοκινήτων, για το ίδιο λόγο. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ηλεκτρική βλάβη, που προκαλεί επίσης τη μη λειτουργία των φώτων των φρένων. Έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι το ελάττωμα αυτό ήταν η αιτία να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Narayan Gurung οδηγούσε το Ford Fiesta στο Guildford της Αγγλίας ανήμερα Χριστουγέννων του 2016, όταν στην προσπάθεια του να αποφύγει μια μαύρη BMW Σειρά 3, που είχε σταματήσει σε ένα σκοτεινό δρόμο, έπεσε σε ένα δέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί και η σύζυγός του -που βρισκόταν στο αριστερό κάθισμα- να τραυματιστεί σοβαρά.

Advertisement

Ένας άλλος ιδιοκτήτης μιας BMW Σειράς 3, ο Mwape Kambafwile, είπε στο BBC ότι το αυτοκίνητό του σταμάτησε ξαφνικά, παρότι αυτό δεν είχε βγάλει καμία προειδοποίηση, ενώ οδηγούσε τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτός επικοινώνησε με την αυτοκινητοβιομηχανία την επόμενη μέρα για να τους ενημερώσει για το πρόβλημα και οι τεχνικοί του είπαν ότι βρήκαν το σφάλμα, όπου ένα καλώδιο είχε καεί και δεν περνούσε ρεύμα από την ασφαλειοθήκη.

Η BMW επέτρεψε στον Kambafwile να οδηγήσει το αυτοκίνητο του χωρίς να το διορθώσει, αλλά αυτός αρνήθηκε, λέγοντας ότι ένιωσε άβολα γι’αυτό και πήρε ταξί, ενώ περπατούσε καθημερινά για την δουλειά του.

Απ’ότι φαίνεται, η BMW δεν ενημέρωσε εγκαίρως σχετικά με το πρόβλημα, παρότι φαίνεται να είχε λάβει καταγγελίες σχετικά με αυτό το θέμα ήδη από το 2011. Επίσης, η εταιρεία έχει ήδη ανακαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική το 2013.

[autoblog]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement