Πώς επανασχεδιάζεται το θρυλικό Fiat 127 μετά από 35 χρόνια; [εικόνες]

Advertisement

Το Fiat 500 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες «αναβιώσεις» μοντέλων της προηγούμενης δεκαετίας και έτσι, οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται πως προσανατολίζονται στην επαναφορά και του θρυλικού 127.

Το Fiat 127 εμφανίστηκε το 1971 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι και το 1983 (σε διάφορες παραλλαγές αμαξωμάτων), όπου και αντικαταστάθηκε από το Uno. H παραγωγή του μοντέλου συνεχίστηκε σε ορισμένες χώρες εκτός Ευρώπης, για κάποια χρόνια ακόμη, ενώ η Fiat «δάνεισε» το αυτοκίνητό της και σε άλλες εταιρείες όπως η SEAT & η Zastava.

H εμπορική επιτυχία του μοντέλου ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε 3 μόλις χρόνια από την έναρξη παραγωγή του, η Fiat είχε καταφέρει να πουλήσει 1 εκατομμύριο μονάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της εποχής, η πρωτοποριακή σχεδίαση του αμαξώματος, η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, αλλά η αποδοτική γκάμα των κινητήρων που έφτανε στα 1,3 λίτρα με 75 άλογα ήταν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του compact ιταλικού μοντέλου που το έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό.

Advertisement

Σήμερα με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις του FCA Group για τα μελλοντικά πλάνα των Ιταλών, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την επαναφορά του 127 στο προσκήνιο, σαν ένα μοντέλο που θα ενταχθεί στη μικρή κατηγορία και θα αντικαταστήσει το Punto.

Advertisement

Προς το παρόν, οι εικόνες που σας παρουσιάζουμε προέρχονται από ανεξάρτητο σχεδιαστή και μας δείχνουν ένα εκμοντερνισμένο σχήμα του παλιού μοντέλου. Έτσι έχουν διατηρηθεί τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα και η κάθετα τοποθετημένη μάσκα, ενώ στο πίσω τμήμα, η κεκλισμένη οροφή δίνει το ρετρό στίγμα της δεκαετίας του 1970. Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα της καμπίνας, όπου ο λιτός διάκοσμος συμπληρώνεται από τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Παράλληλα, στην περίπτωση που το μοντέλο περάσει στην παραγωγή, για την κίνησή του θα φροντίζουν τα νέα μηχανικά σύνολα που ετοιμάζει το ιταλικό γκρουπ με υπερτροφοδότηση στα 1.000 & 1.300 κυβικά εκατοστά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της Fiat θα γνωρίζουμε στις αρχές Ιούνιου, δια στόματος Sergio Marchione, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι του FCA Group μέχρι το τέλος του 2018.

Advertisement

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement