Ο Γολγοθάς του Σπύρου Φωκά: «Δικό μου πρόσωπο πήρε όλα τα χρήματά μου»

«Έφυγα οριστικά από την Αθήνα, γιατί ήταν θέμα επιβίωσης για εμένα και την γυναίκα μου. Ζούμε με μια σύνταξη 600 ευρώ και προσπαθούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας αξιοπρεπώς”.

Με αυτά τα λόγια ο Σπύρος Φωκάς περιέγραψε τη ζωή του μετά από όλες τις δυσκολίες που έχει ζήσει και τα προβλήματα που έχει κληθεί να ξεπεράσει. Ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολογήθηκε τον οικονομικό Γολγοθά που περνά και πως κατέληξε να χάσει όλα τα χρήματα του, σε συνέντευξη στην espresso.

Ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, οι οποίοι ζούσαν σε ένα σπίτι στην Πετρούπολη, υποχρεώθηκαν μετά από ένα σωρό οικονομικών χρεών, που σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν απλήρωτα ενοίκια, έφυγαν από την Αθήνα και ζουν στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, όπου έχουν ένα δικό τους σπίτι.

“Ευτυχώς και οι δυο είμαστε λιτοδίαιτοι και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά πολλά. Έχω μια μικρή σύνταξη 600 ευρώ. Με αυτό ζούμε και ευτυχώς είμαστε ολιγαρκείς. Έπρεπε να το κάνουμε γιατί ήταν οικονομική ανάγκη. Δεν μπορείς να επιβιώσεις στην Αθήνα. Τα έξοδα έτρεχαν και δεν ξέραμε πώς να τα καλύψουμε”, λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ο Σπύρος Φωκάς εξήγησε πώς έφτασε στο σημείο να βρεθεί χωρίς χρήματα, μετά από μία ολόκληρη ζωή που φρόντιζε να αποταμιεύει: “Φυσικά και απέκτησα χρήματα. Όμως μου έτυχε μια στραβή. Ένα πολύ δικό μου πρόσωπο πήγε στην τράπεζα και σήκωσε όλα όσα είχα αποταμιεύσει. Έτσι έχασα τα πάντα”.

[πηγή]

Δείτε και αυτά: