ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης που κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Advertisement

Συνελήφθη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, έπειτα από το κάλεσμά του από το βήμα της Βουλής, για στρατιωτικό πραξικόπημα και σύλληψη των Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλου και Πάνου Καμμένου.

Η δήλωση Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής, του κόστισε την θέση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία με απόφαση του αρχηγού της τον διέγραψε υπό τον φόβο της δίωξης.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ανακάλεσε τη δήλωσή του, τονίζοντας πως παραμένει προσηλωμένος στη Συνταγματική Νομιμότητα.

Advertisement

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει: «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».

«Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι’ υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement