Αδιάβροχα high-end AirPods σχεδιάζει η Apple για το 2019

Έμφαση και νέα στρατηγική για τον ήχο σχεδιάζει η Apple Inc. σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα σχεδιάζοντας νέα AirPods καθώς και ένα νέο HomePod υψηλής ποιότητας ήχου.

Η εταιρεία που έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια σχεδιάζει νέα AirPods τα οποία θα είναι ανθεκτικά στο νερό καθώς και θα αποκλείουν τους εξωτερικούς θορύβους ανέφεραν συγκεκριμένα πηγές.

Παράλληλα προσπαθεί να αυξήσει και την απόσταση συνδεσιμότητας των AirPods με ένα iPhone ή iPad χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα μπορείτε να κολυμπήσετε με αυτά. Η ανθεκτικότητα στο νερό θα αφορά κυρίως τις περιπτώσεις βροχής και έντονης εφίδρωσης.

Με πλάνο να κυκλοφορήσουν το 2019, τα ακουστικά θα κοστίζουν περισσότερο από το υπάρχον ζευγάρι των 159 δολαρίων γεγονός που μπορεί να σημάνει την κατηγοριοποίηση των προϊόντων της Apple ανάλογα με το κόστος όπως συμβαίνει με τα iPhone. Παράλληλα η εταιρεία ετοιμάζει και μια θήκη ασύρματης φόρτισης συμβατή με τον επερχόμενο φορτιστή AirPower.

Η εταιρεία συζητά μέχρι και την προσθήκη βιομετρικών αισθητήρων σε μελλοντικά Airpods, όπως την προσθήκη οθόνης παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού σε μια προσπάθεια να επεικτείνει τις εφαρμογές που σχετίζονται με την υγεία πέρα ​​από το Apple Watch. Τα υπάρχονται AirPods θα ανανεωθούν εξίσου μέσα στο έτος και θα έχουν νέο τσιπ ενώ θα υποστηρίζουν την ενεργοποίηση hands-free Siri.

Φήμες θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει εξίσου ακουστικά υπερ υψηλής ποιότητας ικανά να συναγωνιστούν τα ακριβότερα μοντέλα των Bose Corp. και της Sennheiser. Φέροντας την ονομασία της Apple θα αποτελέσουν εναλλακτική λύση υψηλότερης κατηγορίας στη γραμμή Beats της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν οι πηγές η αρχική πρόθεση της εταιρείας ήταν να παρουσιάσει τα ακουστικά μέχρι τα τέλη του 2018 ωστόσο οι προκλήσεις που συνάντησε κατά τον σχεδιασμό τους δεν έκαναν εφικτό τον χρονικό στόχο και πλέον στοχεύει στο επόμενο έτος.

Ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποιεί μοναδικά αξεσουάρ όπως τα AirPods για να ολοκληρώσει το οικοσύστημα των τεχνολογικών λύσεων που παρέχει στους καταναλωτές.

Μάλιστα τα αξεσουάρ έχουν μετατραπεί σε σημαντική πηγή εσόδων τα τελευταία χρόνια, συνεπικουρώντας τη μονάδα άλλων προϊόντων της Apple να παράγει πωλήσεις ύψους 12,9 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2017.

Η έμφαση στον ήχο, σύμφωνα με κάποιους, βασίζεται στην προηγούμενη επιτυχία της Apple στον εν λόγω τομέα.

Η ψηφιακή μουσική σε iPod και iTunes συνέβαλε στην αναζωογόνηση όχι μόνο της τεχνολογικής εταιρείας αλλά και της ίδιας της βιομηχανίας της μουσικής και ήταν το πρώτο βήμα της μετάβασης της από κατασκευαστή υπολογιστών σε κατασκευαστή κινητών συσκευών.

Το 2014 άλλωστε η εταιρεία εξαγόρασε μια εταιρεία κατασκευής ακουστικών καθώς και την Beats έναντι 3 δισ. δολαρίων, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη απόκτησή της.

Διαχειριστής της εσωτερικής ομάδας προϊόντων ήχου είναι σήμερα ο Γκάρι Γκίβς, πρώην μηχανικός της B & W Group Ltd, κατασκευαστής συστημάτων ηχείων και ακουστικών.

Για την κατασκευή των νέων προϊόντων ήχου η εταιρεία θα επεκτείνει την εταιρική σχέση που διατηρεί ήδη με την κατασκευάστρια των iPhone, Foxconn Technology Group ενώ θα περιορίσει την υπάρχουσα συνεργασία με τον μικρότερης εμβέλειας κατασκευαστή Inventec Corp., διευκρινίζουν οι πηγές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, για την παραγωγή των συσκευών ήχουν συνεργάζεται κατά κύριο λόγο με την Inventec, αλλά κατασκευάζει περίπου το 30% των μονάδων σε συνεργασία με την Luxshare Precision Industry Co.

Το παραπάνω περιορίζει τις δυνατότητές της αν σκεφτεί κανείς ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα ακουστικά το 2016 καθυστέρησε η διάθεσή τους την αγορά και αρχικά υπήρξε περιορισμένος αριθμός κομματιών.

Όσο για το HomePod, επίσης παρουσίασε καθυστερήσεις και μέχρι στιγμής καταγράφει υποτονικές πωλήσεις παρά τους επαίνους των κριτικών για την ποιότητα ήχου που παράγει. Αρχικός κατασκευαστής του ήταν η Inventec, αλλά η Apple στη συνέχεια επέκτεινε την παραγωγή του και στην Foxconn.

Τα στελέχη της Inventec συναντήθηκαν με τα στελέχη της Apple στην Καλιφόρνια τις τελευταίες εβδομάδες για να συζητήσουν τις μελλοντικές δυνατότητες του HomePod, ωστόσο η τελική συμφωνία συνεργασίας για την παραγωγή του νέου μοντέλου δεν φαίνεται να έχει ακόμα κλείσει.

Για την παραγωγή των ακουστικών η εταιρεία συζητά την συνεργασία με την Tymphany, θυγατρική της Primax Electronics Ltd η οποία παράγει καταναλωτικά και επαγγελματικά συστήματα ήχου, σύμφωνα με πρόσωπο εξοικειωμένο με το ζήτημα. Ωστόσο η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει και η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί.

[πηγή]

Δείτε και αυτά: