Facebook: Το νέο εργαλείο που ετοιμάζει για τις φωτογραφίες είναι σχεδόν τρομακτικό

Advertisement

Όλοι μας έχουμε καταστρέψει μία καλή φωτογραφία ανοιγοκλείνοντας τα μάτια λίγο πριν το «κλικ». Και φυσικά δεν μας πάει καρδιά να τη σβήσουμε, όμως το default δεν παύει να υπάρχει, με όλους τους φίλους μας ταγκαρισμένους, τρισευτυχισμένους και με τα μάτια ανοιχτά.

Για τον λόγο αυτό το Facebook αποφάσισε να δουλέψει πάνω στο μικρό πρόβλημα και με το πρόγραμμα Al να αποκαταστήσει το λάθος.

Το Al χρησιμοποιείται ως έξυπνο πρόγραμμα σε διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές και θεωρείται ένας «έξυπνος» τρόπος για να διορθώνει ζωγραφίζοντας ό,τι δεν υπάρχει σε μια εικόνα.

Advertisement

Όπως γράφτηκε σε τεχνολογικά sites μέχρι σήμερα το Al διόρθωνε το λάθος με τη χρήση «δανεικών» ματιών, συνήθως από άσχετες φωτογραφίες, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μεν, τρομακτικό δε.

Πλέον, οι επικεφαλής τέτοιου είδους τεχνολογιών στο Facebook μελετούν τη χρήση χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη, προκειμένου να διορθώνονται τα κλειστά ή μισόκλειστα μάτια ή ένα κακής λήψης χαμόγελο και προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει ακόμη πιο φυσικό, όπως εξηγούν και οι Brian Dolhansky και Cristian Canton Ferrer, που εργάζονται πάνω σε αυτό το εργαλείο.

Οι δυο τους επιχείρησαν να προτείνουν λύσεις, οι οποίες θα είναι προέρχονται από τη φωτογραφική λίστα του κάθε χρήστη του Facebook και το τελικό αποτέλεσμα θα εξασφαλίζει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, με χαρακτηριστικά διορθωμένα από τη δική του δεξαμενή profile pics.

Advertisement

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ το μόνο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να σχεδιάζει επακριβώς γωνίες και σκιές.

Πάντως και πάλι αυτού του είδους οι διορθώσεις -που για την ακρίβεια περί παρεμβάσεων πρόκειται- ακόμη κι αν προέρχονται από ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες των χρηστών, είναι κάπως τρομακτικές.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement