Πού βρίσκεται η εξωτική παραλία με την «γλώσσα» άμμου; Δείτε από ψηλά άγνωστες αμμουδιές, μια ώρα από την Αθήνα [βίντεο]

Advertisement

Θεωρείται ένας κρυφός παράδεισος της Νότιας Εύβοιας και απέχει μόνο μία ώρα από την Αθήνα. Η Μεγάλη Άμμος είναι ένας λόγος από μόνη της για να την επισκεφθεί κανείς.

Η παραλία της Μεγάλης Άμμου είναι γνωστή για το περίεργο σχήμα της. Πρόκειται για μια λωρίδα άσπρης άμμου, που μπαίνει μέσα στη θάλασσα και αλλάζει η μορφολογία της κάθε χρόνο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Απέχει μόλις 5 λεπτά από το Μαρμάρι Ευβοίας και φημίζεται για τα βαθιά νερά της και τα ισχυρά ρεύματα που δημιουργούνται από την παραλία και το νησί Χερσονήσι, λόγω του διαύλου που σχηματίζεται.

Advertisement

Γάλλοι και Γερμανοί σέρφερς την είχαν ανακαλύψει από τη δεκαετία του ’80 και την επισκέπτονταν τα καλοκαίρια με τα τροχόσπιτα και τις σανίδες τους. Πλέον είναι αγαπημένη παραλία για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ, διότι δημιουργούνται δυνατά ρεύματα.

Μαρμάρι Ευβοίας

Ο κοντινότερος πολιτισμός στη Μεγάλη Άμμο είναι το Μαρμάρι, από τους πιο γνωστούς προορισμούς της Νότιας Εύβοιας. Η ονομασία «Μαρμάρι» προέρχεται από τα αρχαία χρόνια, όπου υπήρχε λιμάνι για την εξαγωγή μαρμάρου.

Η οικονομική άνθηση της ευρύτερης περιοχής οφείλεται στα πετρώματα και ιδιαίτερα στους σχιστόλιθους της περιοχές, τις γνωστές πλάκες Καρύστου.

Advertisement

Είναι ένα γραφικό, χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο και κατάφερε να εξελιχθεί σε παραθεριστικό κέντρο, ιδανικό για την εξερεύνηση της Νότιας Εύβοιας.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ένας γεμάτος ζωή τόπος και το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο, ήρεμο ψαροχώρι.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες, προσπαθούν συνεχώς να αναδείξουν την ομορφιά αυτού του τόπου, χωρίς όμως να γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις, κυρίως στα φυσικά τοπία της περιοχής. Είναι ιδανικός κοντινός προορισμός για απόδραση λίγων ημερών.

Advertisement

Ο Σύλλογος Νεολαίας Μαρμαρίου δημιούργησε ένα βίντεο drone, όπου παρουσιάζει γνωστούς και άγνωστους προορισμούς στο Μαρμάρι. Καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές και απέραντη ομορφιά είναι οι εικόνες του βίντεο.

Δείτε το βίντεο με τους κρυφούς «θησαυρούς»:

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement