Παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες κινδυνεύουν περισσότερο από 12 θανάσιμους καρκίνους!

Advertisement

Η υπερβολική έκθεση σε οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστών, tablet κ.λπ. από την παιδική ηλικία ενός ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει αυτό το άτομο σε μεταγενέστερη φάση της ζωής του τουλάχιστον μία από 12 θανατηφόρες μορφές καρκίνου, ισχυρίζονται επιστήμονες.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα ότι η πολύωρη ενασχόληση παιδιών με υπολογιστές, smartphone, tablet και η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης, συμβάλλουν καίρια στην παιδική παχυσαρκία.

Όπως προειδοποιεί η μελέτη του ιδρύματος, τα παχύσαρκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Advertisement

Και αυτή ακριβώς η «χρόνια» παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης 12 σοβαρών μορφών καρκίνου, των οποίων η θεραπεία θεωρείται αρκετά δύσκολη.

Τα παιδιά που περνούν μεγάλο μέρος της μέρας σερφάροντας στο Ίντερνετ, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ασχολούμενα με το smartphone τους, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καίνε, ενώ συχνά δείχνουν προτίμηση για junk food το οποίο και απολαμβάνουν μπροστά στην οθόνη, χάνοντας τον έλεγχο της ποσότητας που τρώνε.

«Ο συνδυασμός ανθυγιεινών τροφών, έλλειψης άσκησης και κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού συμβάλλει στην αύξηση βάρους. Ξέρουμε επίσης ότι τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις για junk food. Αυτός ο τρόπος ζωής κρύβει πολλούς κινδύνους για την μετέπειτα υγεία αυτών των ατόμων», εξηγεί στην Sun η Caroline Cerny, εκπρόσωπος του οργανισμού Obesity Health Alliance.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement