Η περιτομή κάνει τους άνδρες καλύτερους εραστές και διώχνει τις λοιμώξεις, λένε οι επιστήμονες

Advertisement

Πιο απολαυστικό φαίνεται να είναι το σεξ για τους άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο έθεσαν ερωτήματα σε 360 άνδρες, έξι μήνες μετά την επέμβαση περιτομής που υποβλήθηκαν.

Στην συνέχεια οι ερωτηθέντες συμπλήρωσαν δεύτερο ερωτηματολόγιο, 24 μήνες αργότερα.

Advertisement

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οι άνδρες που υποβλήθηκαν σε περιτομή, παρατήρησαν βελτίωση στην απόδοσή τους μετά την εγχείρηση και δήλωσαν ότι η αίσθηση του σεξ βελτιώθηκε πάρα πολύ.

Σχεδόν όλοι οι άνδρες (98%) ανέφεραν ότι ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους λειτουργία, ενώ το 95% δήλωσε ότι και οι σύντροφοί τους, ήταν ικανοποιημένες μετά το τέλος της σεξουαλικής επαφής.

Επίσης τα 2/3 των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι απόλαυσαν πολύ περισσότερο το σεξ, μετά την περιτομή.

Advertisement

«Με την περιτομή βελτιώνεται τόσο λειτουργικότητα όσο και η αίσθηση του πέους κατά την σεξουαλική επαφή, ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες τραυματισμού κατά την συνουσία», τόνισαν οι επικεφαλής της μελέτης.

Επιστήμονες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΑΑΡ) αναφέρουν ότι τα νεογέννητα αγόρια που υποβάλλονται σε περιτομή, έχουν πολλά πλεονεκτήματα – τα οποία, κατά κύριο λόγο, σχετίζονται με την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Αλλά, τονίζουν ότι η περιτομή δεν πρέπει να είναι επέμβαση ρουτίνας.

Advertisement

Η σωστή υγιεινή του πέους και της περιγεννητικής περιοχής μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική τακτική, για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων.

Πως γίνεται η περιτομή

Η περιτομή είναι η παλαιότερη χειρουργική επέμβαση στον κόσμο. Χρονολογείται εδώ και περίπου 15.000 χρόνια.

Σήμερα, αποτελεί κοινή πρακτική σε ορισμένες θρησκείες, κυρίως στον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, ενώ εφαρμόζεται και σε πολλές αφρικανικές κοινότητες.

Advertisement

Οι περιτομές έχει φανεί ότι μειώνουν την μετάδοση του ιού του HIV/AIDS κατά περίπου 60%. Γιαυτό αναμένεται να αποτελέσουν βασικό άξονα του σχεδίου του ΟΗΕ, για τον τερματισμό της παγκόσμιας επιδημίας του AIDS μέχρι το 2030.

Η επέμβαση είναι απλή και συνίσταται στην αφαίρεση της ακροποσθίας του πέους, δηλαδή της πτυχής του δέρματος που καλύπτει την βάλανο.

Στα βρέφη γίνεται με τοπικό αναισθητικό που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του πέους και η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Advertisement

Συνήθως, τα βρέφη ανακάμπτουν μέσα σε τρεις έως τέσσερις ημέρες και δεν χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο, δηλαδή μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι την ίδια ημέρα.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στους ενήλικες που υποβάλλονται σε περιτομή, με την μόνη διαφορά ότι μπορούν να επιλέξουν και γενική αναισθησία.

Θα πρέπει όμως να απέχουν από την σεξουαλική επαφή και τον αυνανισμό για μερικές εβδομάδες, έως ότου επουλωθεί πλήρως το τραύμα.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement