Ποιος ηγείται στην αγορά των smartphones, ποιος απειλεί και ποιος κάνει τεράστια άλματα

Advertisement

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Counterpoint Research για το τρίτο τρίμηνο του 2018 στην αγορά των smartphones. Η Samsung εξακολουθεί να ηγείται των κατασκευαστών σε αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο με ποσοστό 19%, ενώ ακολουθεί η Huawei με 14% (συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις της Honor) και η Apple με 12%.

Εντυπωσιακή, ωστόσο, είναι η ανάπτυξη της HMD Global, η οποία παρουσιάζει άνοδο 73% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017!

Να αναφέρουμε ότι συνολικά η αγορά των smartphones παρουσίασε πτώση 5% σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Samsung κατέλαβε την πρωτιά σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή / Αφρική, η Apple στις ΗΠΑ και η Oppo στην Ασία.

Advertisement

Η Huawei καθιερώθηκε στη δεύτερη θέση τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και ξεχωριστά στις αγορές της Κίνας (σε ισοπαλία με τη Vivo) και στη Μέση Ανατολή / Αφρική, με τις αποστολές της να έχουν αυξηθεί κατά 33% σε σύγκριση με πέρυσι.

Να πούμε, επίσης, ότι το ποσοστό της Apple παρέμεινε εκεί που ήταν, όπως και ο αριθμός των αποστολών που πραγματοποίησε, επομένως, το κοινό της παραμένει ιδιαίτερα πιστό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανάλυση εδώ.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement