Αλλάζουν τα δεδομένα στην ενοικίαση μέσω Airbnb μετά από δικαστική απόφαση

Η ποινή σε ιδιοκτήτρια που νοίκιαζε το ακίνητό της

Advertisement

Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη τουριστική εκμετάλλευση των οικιστικών ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υποχρεώνει μια ιδιοκτήτρια να σταματήσει την επαγγελματική χρήση της κατοικίας της επειδή παραβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι ενοικιαστές της ενοχλούν τους υπόλοιπους τρεις ιδιοκτήτες στο συγκρότημα των τεσσάρων κατoικιών.

Advertisement

Παράλληλα το δικαστήριο υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια να καταβάλει χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ ως αποζημίωση στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος κατοικιών.

Οι συνιδιοκτήτες των τριών κατοικιών στο συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών που ανεγέρθηκε στην περιοχή του αγροκτήματος Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας κέρδισαν την αγωγή που υπέβαλαν σε βάρος της τέταρτης ιδιοκτήτριας n οποία πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να μισθώνει την κατοικία της σε τρίτους κατά μικρά χρονικά διαστήματα την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι n πρώτη απόφαση που αναγνωρίζει τον κανονισμό σε συγκρότημα κατοικιών και τον επιβάλλει απαγορεύοντας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά ανέφερε η δικηγόρος η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των τριών συνιδιοκτητών.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement