Κρίση στο κρεβάτι: Οι Έλληνες άφησαν το σεξ και έπιασαν τον αυνανισμό

Advertisement

Αρνητική επίδραση στη σεξουαλική δραστηριότητα των Ελλήνων είχε η οικονομική κρίση, που άρχισε να γίνεται αισθητή στην Ελλάδα το 2010, κάτι που επιβεβαιώνει το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε έρευνά του.

Σε αυτήν αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα πως έξι στους δέκα άντρες και μία στις δύο γυναίκες έχουν πτώση στη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, ενώ παράλληλα δύο στους τρεις άνδρες και μία στις δύο γυναίκες «ξέχασαν» τη σεξουαλική τους ζωή την εποχή των Μνημονίων.

Αν σε αυτές τις θλιβερές διαπιστώσεις, που αποτυπώνουν τον μαρασμό ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις, προσθέσουμε το γεγονός πως το 56% των ανδρών και το 64% των γυναικών παραδέχονται ότι η σχέση τους έχει επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση, αλλά και πως το 77% των ανδρών και το 64% συμφωνούν στο ότι η οικονομική κρίση πλήττει σημαντικά τον κυριαρχικό ρόλο του άνδρα, τότε εύκολα συμπεραίνουμε πως η κρίση κυριολεκτικά σκότωσε τον έρωτα.

Advertisement

Οι λόγοι και οι αιτίες που οδηγούν τους Έλληνες στη μείωση της σεξουαλικής τους δραστηριότητας είναι αρκετοί, όμως πιο σημαντικός παράγοντας θεωρείται η αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

Οι περικοπές που έχουν αναγκαστεί όλα τα ζευγάρια να κάνουν την Ελλάδα, έτσι ώστε να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, είναι αναμφίβολα αρκετές.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα ζευγάρια αγχώνονται και συγκρούονται υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας που τους προκαλεί η κοινωνικοοικονομική ρευστότητα.

Advertisement

Οι σύντροφοι ψυχραίνουν τη στάση τους, απομακρύνονται και πολλές φορές αδυνατούν να δημιουργήσουν έναν κοινό δίαυλο επικοινωνίας και αποκλιμάκωσης των εντάσεων. Αυτό φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement