Πού βρίσκεται η παραλία με την άμμο που μοιάζει με ποπ κορν. Το μοναδικό φαινόμενο που έχει «τρελάνει» το Instagram

Advertisement

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παραλίες, με καταγάλανα νερά, χρυσαφένια άμμο ή βότσαλα. Στα Κανάρια Νησιά, υπάρχει ένας κόλπος που δεν θυμίζει σε τίποτα τις συνηθισμένες παραλίες. Η ακτογραμμή μοιάζει να είναι στρωμένη με ποπ κορν και το Instagram έχει πάρει «φωτιά» από τις αναρτήσεις των επισκεπτών.

Ο συγκεκριμένος κόλπος βρίσκεται στο Corralejo, μια πόλη στο νησί της Fuerteventura και είναι γνωστός ως Popcorn Beach ή Popcorn Bay. Από μακριά, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη παραλία στο ισπανικό νησί.

View this post on Instagram

Advertisement

🍿 #popcornbeach

A post shared by Ekaterina Pollack (@ekaterina_pollack) on

Με μια καλύτερη ματιά όμως, τα κομμάτια των κοραλλιών που βρίσκονται εκεί, μοιάζουν με ποπ κορν που καλύπτουν όλη την επιφάνεια. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, προκύπτει από τα λευκά κοράλλια που έχουν αναμειχθεί με ηφαιστειακά πετρώματα και την άμμο της παραλίας.

Τα κοράλλια ποικίλλουν σε μέγεθος. Κάποια είναι ίδια με ποπ κορν και το μέγεθός τους, ενώ άλλα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Advertisement

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο φαινόμενο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη παραλία είναι εδώ και αρκετό καιρό πολύ δημοφιλής, χάρη στις δημοσιεύσεις των επισκεπτών στο Instagram.

Οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες, κρατώντας στη χούφτα τους τα «ποπ κορν», τα πετούν στον αέρα, ενώ άλλοι προσποιούνται ότι τα τρώνε.

Το «ποπ κορν» δεν είναι το μοναδικό ασυνήθιστο φαινόμενο παραλίας. Νωρίτερα φέτος, η Sun Online Travel μοιράστηκε μερικές από τις άλλες απίστευτες παραλίες σε όλο τον κόσμο.

Στις Μπαχάμες, η ανατολική πλευρά του νησιού Harbour καλύπτεται από «ροζ άμμο». Το χρώμα στην πραγματικότητα προκύπτει από τα foraminifera, ένα είδος φυκιών, που ξεπλένονται στην ξηρά.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement