Κυνηγός έδεσε κι εγκατέλειψε μωρό ελέφαντα – Πέθανε από φρικτές πληγές

Ο κυνηγός αιχμαλώτισε τον ενός μήνα θηλυκό ελέφαντα και μετά τον εγκατέλειψε στο δάσος

Advertisement

Με βασανιστικό τρόπο από φρικτές πληγές πέθανε ένας μικρός θηλυκός ελέφαντας, όταν ένας κυνηγός την έδεσε και την εγκατέλειψε σε ένα δάσος της ανατολικής Ταϊλάνδης.

Τον ηλικίας ενός μήνα ελέφαντα εντόπισαν ντόπιοι ενός χωριού, δεμένο σε έναν φράχτη με ένα σχοινί τόσο σφιχτό στο πόδι του που είχε διαπεράσει το δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεται από μέσα το οστό.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης πώς ο μικρός ελέφαντας, που ονομάστηκε Baitong, κατάφερε να επιβιώσει και τόσο χωρίς το γάλα της μητέρας του όταν διασώθηκε, αν και ήταν τόσο αδύναμο που μετά βίας κατάφερνε να σταθεί.

Advertisement

Τα μωρά ελέφαντες εξαρτώνται άμεσα από τις μητέρες τους για τροφή μέχρι να γίνουν περίπου 2 ετών. Βέβαια στην περίπτωση της Baitong είναι άγνωστο τι απέγινε η μητέρα.

Η Baitong διασώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και παρά την εντατική φροντίδα και τον άμεσο ακρωτηριασμό του μολυσμένου ποδιού της, δεν κατάφερε να επιβιώσει και πέθανε πριν από μερικές ημέρες.

Advertisement

Ο Prasarn Buangsook, κτηνίατρος του Bureau of Conservation Area Management, είπε:

«Το σύρμα είχε κόψει το πόδι της Baitong τόσο βαθιά που φαινόταν το οστό. Ήταν πολύ τραυματισμένη και υποσιτισμένη επειδή δεν είχε φάει τίποτα για μέρες. Όλο το δέρμα του ποδιού της είχε νεκρωθεί και στο οστό υπήρχε μια τεράστια πληγή που δεν μπορούσε να γιατρευτεί. Ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος για να μην πεθάνει από την μόλυνση».

Advertisement

Όπως εξηγεί, οι κτηνίατροι άρχισαν να παρατηρούν σταδιακή βελτίωση, αλλά συνέχισαν να την παρακολουθούν στενά.

Την περασμένη Πέμπτη, ενώ η Baitong έπαιζε με τους φροντιστές της η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται και αργότερα το απόγευμα κατέρρευσε.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών όλη τη νύχτα, πέθανε τελικά το πρωί της Παρασκευής.

Advertisement

«Νιώθαμε όλοι πολύ κοντά της και στενοχωρηθήκαμε που την είδαμε να πεθαίνει. Ελπίζω ο θάνατος της Baitong να υπενθυμίσει σε όλους τους κυνηγούς πως τα ζώα είναι αθώα και δεν τους αξίζει τίποτα από όλα αυτά», σχολίασε ο Nathanong Panpech, άλλος κτηνίατρος της ομάδας.

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement