Νέο σκάνδαλο στα social media: Πώς το Twitter παραδέχτηκε ότι προσωπικά μηνύματα εκτίθενται ως δημόσια

Advertisement

Δημόσια εκτίθενται εδώ και χρόνια μηνύματα που έστειλαν χρήστες του Twitter ως προσωπικά, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο τεχνολογικός κολοσσός.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεπε σε «προστατευμένα» tweets να μετατρέπονται σε δημόσια μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν στους λογαριασμούς.

«Θύματα» ενδέχεται να έπεσαν όλοι όσοι ανανέωσαν τις πληροφορίες των λογαριασμών email τους ανάμεσα στον Νοέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2019. Το Twitter ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες, που εκτέθηκαν από το κενό ασφαλείας.

Advertisement

Έσπευσε να προσθέσει δε, ότι έχει ήδη ενεργοποιήσει τα απαραίτητα φίλτρα για τους χρήστες με λογισμικό Android.

«Λυπούμαστε πολύ που συνέβη αυτό και κάνουμε έρευνες για να μην ξανασυμβεί αυτό» τόνισε το Twitter σε ανακοίνωσή του, λέγοντας παράλληλα ότι προχωρά σε δημοσιοποίηση του λάθους επειδή δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει πόσοι λογαριασμοί έχουν επηρεαστεί.

Οι υπεύθυνοι προέτρεψαν, επίσης, τους χρήστες να ελέγξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους για να σιγουρευτούν ότι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους.

Advertisement

Το κενό ασφαλείας διορθώθηκε στις 14 Ιανουαρίου, με το Twitter να ανακοινώνει ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η εσωτερική της έρευνα.

Οι χρήστες που μπήκαν στους λογαριασμούς τους μέσω Twitter ή σταθερού υπολογιστή δεν έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα.

[cnn]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement