Τι κάνουν οι ιερόδουλες όταν γεράσουν -Η ζωή μετά τη σύνταξη από τα κόκκινα φανάρια [εικόνες]

Advertisement

Αραγε τι γίνονται οι ιερόδουλες όταν γεράσουν; Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές, λόγω επαγγέλματος, δεν έχουν φτιάξει τις δικές τους οικογένειες, δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους που να ενδιαφέρονται για αυτές ή να τις φροντίζουν, η απορία αυτή ευλόγως δημιουργείται. Μια Γαλλίδα φωτογράφος αναλαμβάνει να τη λύσει.

Η Μπενεντίκτ Νεσρού επισκέφθηκε έναν οίκο ευγηρίας που έχει δημιουργηθεί στο Μεξικό και ο οποίος φιλοξενεί αποκλειστικά γυναίκες που ασκούσαν το επάγγελμα της ιερόδουλης.

Ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας αυτή την περίοδο φιλοξενεί περίπου 26 πρώην ιερόδουλες ηλικίας από 55 ετών έως και 86.

Advertisement

Ο Casa Xochiquetzal όπως ονομάζεται ο οίκος ευγηρίας είναι δημιούργημα της Κάρμεν Μουνόζ, μιας πρώην ιερόδουλης η οποία έδωσε ιδιαίτερο αγώνα για τη δημιουργία του.

Τελικά, το 2006, όταν η δημοτική αρχή της παραχώρησε ένα κτίριο, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα: Οι πύλες του οίκου ευγηρίας αποκλειτικά για πρώην ιερόδουλες άνοιξαν.

Η συγκατοίκηση, όπως εξομολογείται η φωτογράφος στο βιβλίο της «The Toughest Lovers» δεν είναι καθόλου εύκολη.

Advertisement

Καταρχάς οι γυναίκες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους: Η 72χρονη Κανέλα με το σκυλάκι της, η Νόρμα που έχει δουλέψει σε όλα τα κόκκινα φανάρια του Μεξικού, η Πάολα που εξακολουθεί να δουλεύει στους δρόμους. Κατά δεύτερον, όπως σημειώνει η φωτογράφος οι γυναίκες αυτές συναγωνίζονταν μεταξύ τους στους δρόμους για να κλέψουν η μια τον πελάτη της αλληνής.

Πώς είναι δυνατόν τώρα να συγκατοικούν. Και αν και αναγκάζονται να το κάνουν, είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο…

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement