Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο όπου «απαγορεύεται» το Instagram

Advertisement

Οι κάτοικοι μιας μικρής γειτονιάς στο Παρίσι έχουν κουραστεί από τους ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται έξω από τα σπίτια τους και τα ανεβάζουν στο Instagram, και προσπαθούν να απαγορεύσουν αυτή την πρακτική.

Οι Γάλλοι που ζουν στα κτίρια γύρω από την πλακόστρωτη Rue Cremieux, πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς ο δρόμος τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media και τα ταξιδιωτικά blog, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν σέλφι στο δρομάκι.

Advertisement

Μάλιστα ένας από τους περίοικους δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζουν τη Rue Cremieux.

Advertisement

Όπως σχολιάζει η ταξιδιωτική blogger Κρις Μόρτον, «η αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίες, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα» για τους μόνιμους κατοίκους.

Advertisement

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες: κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και μέσα στα Σαββατοκύριακα.

«Καθόμαστε να φάμε και απ’ έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

View this post on Instagram

Advertisement

Forever a tourist in Paris #RueCremieux Entre 2 photos de Guyane Dédicace à @sylvainsynna #ParisJeTaime 😅😉

A post shared by Laurene  (@lau26) on

[lifo]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement