Μακράν το ωραιότερο συγκρότημα κατοικιών -Θυμίζει κύμα και εντυπωσιάζει [εικόνες]

Advertisement

Ένα νέο συγκρότημα κατοικιών ολοκληρώθηκε στη Δανία μετά από περισσότερο από μία δεκαετία και όλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα εκεί.

Ο λόγος; Το μοναδικό του σχέδιο που θυμίζει κύμα. Με πέντε πεντακάθαρες καμπύλες και 9 ορόφους, θέα στον κόλπο Skyttehuset στο Vejle (περίπου 150 μίλια δυτικά της Κοπεγχάγης), το συγκρότημα ονομάστηκε δικαίως Bølgen (κύμα στα δανικά).

View this post on Instagram

Advertisement

🍂 Photo by @jstohn

A post shared by Henning Larsen (@henninglarsenarchitects) on

Όμως, στην πραγματικότητα, οι σχεδιαστές του, ο γνωστός Νορβηγικό οίκος Henning Larsen, γνωστός για την Όπερα της Κοπεγχάγης, το μουσείο Moesgaard της Δανίας και το Harpa στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, άντλησε την έμπνευσή του από την Όπερα του Σίδνεϊ του Jørn Utzon.

Μόλις 7 από τα 100 διαμερίσματα δεν έχουν πουληθεί ακόμη στο εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα

«Η γη που περιβάλλει το Vejle είναι μοναδική για τους λόφους της, οι οποίοι είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα στη Δανία» λέει ο Søren Øllgaard, συνεργάτης και σχεδιαστής του οίκου. «Πιστεύουμε ότι το σχέδιό μας συνδυάζει τα δικά μας σύγχρονα σχέδια με ένα ισχυρό αίσθημα τοπικής ταυτότητας».

Advertisement

Το εντυπωσιακό συγκρότημα των 14 στρεμμάτων, με τα 100 διαμερίσματα είναι μάλιστα τόσο δημοφιλές που τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη ενοικιαστεί ή πουληθεί και μόνο 7 διαμερίσματα να παραμένουν διαθέσιμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κτιρίου.

Advertisement

Αν σας άρεσε τόσο πολύ, είναι διαθέσιμο ένα ρετιρέ 250 τετραγωνικών μέτρων, με την τιμή να φτάνει τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Κι αν το ξανασκέφτεστε λόγω της τιμής, καλό είναι να ξέρετε πως το συγκρότημα έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού και βιομηχανικού σχεδίου τα τελευταία χρόνια.

Advertisement

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement