Αυτές είναι οι 7 μεγαλύτερες απάτες που συγκλόνισαν τον κόσμο του εμπορίου

Advertisement

Το έγκλημα που συνδέεται με τον τομέα του εμπορίου καταγράφει επικίνδυνα ανοδικές τάσεις, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου των ΗΠΑ για το 2018, σύμφωνα με τα οποία, η ζημία αγγίζει τα 777.877 δολάρια για κάθε 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις!

Όμως δεν είναι η κάθε περίπτωση εγκλήματος / απάτης ίδια. Κάποιες αφορούν σε μικροκλοπές που όμως γίνονται συστηματικά και αποκτούν βαρύτητα στο σύνολο τους και κάποιες άλλες αφορούν σε ληστείες μεγάλων διαστάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 7 περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν μείνει στην ιστορία για το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσαν ή και για τον ιδιαίτερο τρόπο που έγιναν:

Advertisement

#7 Το ζευγάρι που έκλεψε προϊόντα αξίας 5 εκατ. δολάριων από καταστήματα Safeway.

Σύμφωνα με το ABC, ο Ρίτσαρντ Ρέμινγκτον και η Άντζελα Έβανς έκλεψαν προϊόντας αξίας 5 εκατ. δολαρίων από διαφορετικά καταστήματα Safeway στην περιοχή του Όρεγκον. Μάλιστα μάλιστα υπάρχουν 178 βίντεο που τους δείχνουν να κλέβουν!

#6 Ο ιδιοκτήτης του Stop & Shop που «ξέπλενε» εκατομμύρια.

Advertisement

Ο Αμντούλ Σουλεϊμάν ήταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Stop & Shop στην πόλη Λέξινγκτον στο Κεντάκι. Όμως το 2008 κατηγορήθηκε πως, εκτός από διάφορες μικροαπάτες, ο Σουλεϊμάν «ξέπλυνε» περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια μέσα από το κατάστημα του.

#5 Ο / Η / Οι κλέφτες που «έφυγαν» από το JFK με…. λεία χιλιάδων καινούργιων iPads.

Ο ή οι κλέφτες κατάφεραν να πάρουν ένα φορτίο με χιλιάδες iPads αξίας περί των 1,9 εκατ. δολαρίων και να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν ποτέ!

Advertisement

#4 Οι χάκερς που απέκτησαν τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων κατόχων πιστωτικών καρτών Target.

Το 2013 η πιστωτική κάρτα της Target δέχτηκε «επίθεση» από χάκερς που απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 40 εκατομμυρίων κατόχων της κάρτας.

Το χτύπημα για την εταιρεία ήταν τόσο μεγάλο που ο CEO Γκρεγκ Στέινφιλντ παραιτήθηκε και η Target χρειάστηκε να πληρώσει περί τα 18,5 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις!

Advertisement

#3 Η συμμορία που έκλεψε τεράστιες ποσότητες παιχνιδιών από το Hobby Lobby.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Post και τον Courrier, μια συμμορία από τη Νότια Καλιφόρνια έμπαινε συστηματικά σε καταστήματα Hobby Lobby, έκλεβε τα προϊόντα που ήθελε και τα ξαναπουλούσε σε αντίστοιχα καταστήματα παιχνιδιών!

Αυτό φυσικά δεν έγινε μόνο μια ή δύο φορές αφού η ζημία που προκάλεσαν στο Hobby Lobby υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. δολάριο.

Advertisement

#2 Η ομάδα των 17 ληστών που έκλεβαν… ξυραφάκια και τα ξαναπουλούσαν!

Πρόκειται για μια ομάδα ληστών που εκτιμάται πως έκλεβαν διάφορα προϊόντα που πωλούνταν στα ταμεία διάφορων μεγάλων καταστημάτων, όπως ξυραφάκια, τσίχλες ή φάρμακα – που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση – και τα ξαναπουλούσαν.

Τα 17 μέλη της συμμορίας δρούσαν για χρόνια όταν συνελήφθησαν τελικά το 2008, με τη λεία τους να υπολογίζεται στα 5,5 εκατ. δολάρια!

Advertisement

#1 Η συμμορία που έκλεβε κοσμηματοπωλεία.

Οι φήμες θέλουν μια γυναίκα να ταξιδεύει μόνη της στον αμερικανικό Νότο, μεταμφιεσμένη και να κλέβει κοσμηματοπωλεία.

Μάλιστα, μεταξύ του Απριλίου του 2015 και του Ιανουαρίου 2016 λέγεται πως πέρασε και «άδειασε» καταστήματα όπως το Jared Vault, το Zales Outlet, και το Reeds Jewelers με τη λεία της να αγγίζει τα 4 εκατ. δολάρια!

[insider]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement