ΤτΕ: Έκρηξη στα περιστατικά απάτης μέσω καρτών

Advertisement

Την κατακόρυφη αύξηση του πλαστικού χρήματος στην καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με την συνολική αξία των συναλλαγών να σπάει για το 2023 τα 100 δις. ευρώ ακολούθησε, όπως ήταν φυσικό, και η έκρηξη στα περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεσή της για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα αποκαλύπτει ότι η αύξηση του αριθμού των συναλλαγών απάτης το 2023 έφτασε το 43% σε σχέση με το 2022. Αντίστοιχα, ο αριθμός των περιστατικών απάτης ως ποσοστό του συνολικού αριθμού των συναλλαγών, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατηρείται στο χαμηλό επίπεδο του 0,02%, αυξήθηκε κατά 25% συγκριτικά με το 2022 και αντιστοιχεί σε 1 συναλλαγή απάτης ανά 5,4 χιλ. συναλλαγές.

Κατ’ αντιστοιχία με τον αριθμό συναλλαγών απάτης, η «ζημιά» αυξήθηκε κατά 46% σε σχέση με το 2022. Παραμένει, ωστόσο, σε χαμηλά επίπεδα και ως ποσοστό της συνολικής αξίας των συναλλαγών (0,02%). Αντιστοιχούν σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 4,3 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών, αλλά το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement