H επιστήμη εξήγησε γιατί είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν με ένα σκύλο

Advertisement

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Η ποιότητα της ζωής μας είναι καλύτερη όταν μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας με ένα σκύλο.

Οι σκύλοι διαπιστώθηκε ότι αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους 5 φορές περισσότερο από ότι οι γάτες και μελέτες έδειξαν ότι μόνο μια βόλτα με το σκύλο σε κάνει πιο χαρούμενο άνθρωπο.

Επίσης το να κοιμάται κανείς δίπλα σε ένα σκύλο τη νύχτα αποδείχθηκε ότι είναι πιο ωφέλιμο από το να κοιμάται δίπλα σ έναν άνθρωπο.

Advertisement

Τώρα λοιπόν σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Preventing Chronic Disease, τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με ένα σκύλο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αναπτύξουν αγχώδεις διαταραχές σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Οι ερευνητές συνέκριναν δυο ομάδες παιδιών εκ των οποίων τα 370 ζούσαν με ένα σκύλο και 273 όχι.

Μετά από μια δοκιμασία η οποία μετρούσε τα επίπεδα άγχους, το 12 % των παιδιών που είχαν σκύλο βγήκαν θετικά, ενώ το ποσοστό στα παιδιά που δεν είχαν σκύλο το ποσοστό άγγιξε το 21 %.

Advertisement

Το συμπέρασμα της αρθρογράφου Dr Anne Gadomski ήταν ότι “Τα παιδιά που ζουν σε ένα σπιτικό περιβάλλον με σκύλο ως κατοικίδιο ζώο έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους από τα παιδιά εκείνα που δεν έχουν σκύλο στο σπίτι τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή το να συναναστρέφεται κάποιος με ένα σκύλο μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το άγχος ενώ σε αντίθεση αυξάνει τα επιπεδα της οξυτοκίνης η οποία είναι η φυσική ασπίδα απέναντι στο στρες.

[marieclaire]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement