Το video που η βρετανική αστυνομία θέλει να δεις

Advertisement

Στο video που θα δούμε πιο κάτω και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια τη βρετανική αστυνομία, θα δούμε δύο οδηγούς σε ένα κλασσικό… κυνηγητό αυτοκινητοδρόμου, το οποίο ξεκίνησε για άγνωστο λόγο.

Και οι δύο οδηγοί επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο οδηγούς να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να το καταστρέψει, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία τόσο το μπλε MINI όσο και το ασημί Ford Mondeo κυνηγήθηκαν για αρκετά χιλιόμετρα, με την ταχύτητά τους να φτάνει έως και τα 160 χλμ./ώρα.

Advertisement

Μάλιστα ο οδηγός του Ford Mondeo έκλεισε επικίνδυνα τον οδηγό του MINI ο οποίος από ότι φαίνεται στην προσπάθειά του να κάνει κάποιο ελιγμό, έχασε τον έλεγχο.

Και οι δύο οδηγοί τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, ενώ η αστυνομία έδωσε και τα ονοματεπώνυμά τους στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του Ford Mondeo Paul Carpenter, ηλικίας 44 ετών τιμωρήθηκε με έξι μήνες φυλάκιση και 18 μήνες αφαίρεση της άδειας οδήγησης, ενώ ο Wayne Sebury 59 ετών, οδηγός του MINI, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 18 μηνών και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 12 μήνες.

Advertisement

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας επισήμανε πως “τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους, με τους οδηγούς να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά. Αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν άσχημη και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Καλό είναι λοιπόν όλοι να δουν πως πρέπει να μην οδηγούμε επιθετικά”.

Εμείς να προσθέσουμε πως εκτός από τύχη, σίγουρα θα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η παθητική ασφάλεια του MINI, που φαίνεται πως προστάτεψε και με το παραπάνω τον οδηγό του.

[traction]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement