Ο βιασμός παραμένει κακούργημα – Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, τα μάζεψαν άρον άρον

Advertisement

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, κατατέθηκαν -το μεσημέρι της Πέμπτης- από τον Μιχάλη Καλογήρου οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στον Ποινικό Κώδικα για τον βιασμό. Τώρα, υπάρχει μια λέξη-κλειδί που αλλάζει όλο το νόημα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στον Νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης άλλαξε στάση και έφερε νομοτεχνική βελτίωση.

Το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με τη φράση ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».

Advertisement

Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κακούργημα και ότι πλέον απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη και το κλειδί στην υπόθεση είναι η λέξη συναίνεση που προστίθεται στην παράγραφο του συγκεκριμένου άρθρου.

Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου είχε δηλώσει: «Δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη.

Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».

Πηγή:ethnos.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement