Και η Facebook απαγορεύει στην Huawei να προεγκαθιστά τις εφαρμογές της στα smartphone

Advertisement

Η Facebook δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει πλέον την προεγκατάσταση των εφαρμογών σε νέα smartphones της Huawei, ως τελευταία πράξη κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Το κοινωνικό δίκτυο δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε αναστείλει την παροχή λογισμικού στην Huawei, με το οποίο της επέτρεπε να εγκαταθιστά τις εφαρμογές του Facebook στα τηλέφωνά του προτού πωληθούν σε πελάτες.

Τα άτομα που κατέχουν ήδη τηλέφωνα Huawei θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και να λαμβάνουν ενημερώσεις, πρόσθεσε η εταιρεία.

Advertisement

Η κίνηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, έρχεται μετά το εμπάργκο στη Huawei από την αμερικανική κυβέρνηση, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους στην κινεζική εταιρεία.

«Αναθεωρούμε τον τελικό κανόνα του Τμήματος Εμπορίου και την πιο πρόσφατη προσωρινή γενική άδεια και λαμβάνουμε μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Η Google ανήγγειλε παρόμοια κίνηση πρόσφατα, λέγοντας ότι δεν θα παρέχει ενημερώσεις στο λειτουργικό της σύστημα Android σε τηλέφωνα Huawei.

Advertisement

Όμως, ο γίγαντας της Silicon Valley έχει επίσης προειδοποιήσει ότι αυτό συνεπάγεται κινδύνους.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εάν δεν μπορεί να πουλήσει στην Huawei, η κινεζική εταιρεία θα μπορούσε να αναπτύξει τη δική της εναλλακτική – και δυνητικά λιγότερο ασφαλή – έκδοση του λογισμικού.

Πηγή: FT.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement