Η οργάνωση Environmental Working Group δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λίστα Dirty Dozen, ή αλλιώς τη λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά.
Δείτε λοιπόν ποια είναι εκείνα τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παίρνουμε βιολογικά, σύμφωνα με τη φετινή λίστα.
Η βρώμικη δωδεκάδα:
1. Φράουλες
2. Σπανάκι
3. Λαχανίδα (kale)
4. Νεκταρίνια
5. Μήλα
6. Σταφύλια
7. Ροδάκινα
8. Κεράσια
9. Αχλάδια
10. Ντομάτες
11. Σέλερι
12. Πατάτες
Η καθαρή δεκαπεντάδα (δηλαδή με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων):
1. Αβοκάντο
2. Καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κρεμμύδια
6. Αρακάς
7. Παπάγια
8. Σπαράγγια
9. Μάνγκο
10. Μελιτζάνες
11. Πεπόνια (ποικιλία honeydew)
12. Aκτινίδια
13. Πεπόνια (ποκιλία cantaloupes)
14. Κουνουπίδι
15. Μπρόκολο