Το Instagram παρουσιάσει νέα εργαλεία κατά των κακοπροαίρετων σχολίων και του bullying

Advertisement

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης των κακοπροαίρετων σχολίων στο Instagram με το λανσάρισμα δύο νέων εργαλείων από τη Facebook.

Το πρώτο βασίζεται σε τεχνολογία Τεχνήτης Νοημοσύνης για να εντοπίσει τα απαράδεκτα σχόλια και ταυτόχρονα ειδοποιεί τον χρήστη προτού τα δημοσιεύσει, σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει.

Ακόμη, μπλοκάρει αυτόματα τις ειδοποιήσεις που φτάνουν στον παραλήπτη σχετικά με τα κακοπροαίρετα σχόλια.

Advertisement

Σύμφωνα με την ομάδα του Instagram, από τις δοκιμές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, παρατήρησαν πως αρκετοί χρήστες αποφάσισαν να αλλάξουν το αρχικό σχόλιο τους σε κάτι λιγότερο επιθετικό ή προσβλητικό, πριν να το δημοσιεύσουν.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει και ένα δεύτερο εργαλείο με ονομασία «Restrict» που δίνει στον παραλήπτη των κακοπροαίρετων σχολίων τη δυνατότητα να τα απομονώνει από τη συζήτηση χωρίς καν να το καταλαβαίνει αυτός που το δημοσίευσε, καθώς θα είναι ο μόνος που θα το βλέπει μετά την εφαρμογή του περιορισμού.

Advertisement

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος χρήστης δεν θα ενημερώνεται εάν διάβασες τα μηνύματα που ενδεχομένως σου έχει στείλει, ούτε θα μπορεί να δει αν είσαι online.

Τα δύο νέα εργαλεία θα ενσωματωθούν στο Instagram μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement