Ελεύθερος έως το Εφετείο ο πατροκτόνος που συγκλόνισε με την απολογία του

Advertisement

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την δίκη στο Εφετείο αφέθηκε ο 27χρονος που πέρυσι τον Μάιο πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του στις Βολιμές Ζακύνθου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών όμως οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση η οποία έχει ανασταλτική ισχύ. Συνεπώς ο νεαρός θα βγει από την φυλακή έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η έδρα αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφορά του θύματος. Συνεκτιμήθηκε επίσης η καλή διαγωγή του 27χρονου στην φυλακή.

Advertisement

Ο νεαρός οφείλει να εμφανίζεται δύο φορές ανά μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγορεύεται να βγει από την χώρα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

«Άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας», προσέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Πλήθος κόσμος χειροκρότησε τον κατηγορούμενο κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, ενώ η οικογένειά του ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Advertisement

Στην απολογία του ο 27χρονος είχε καταγγείλει ότι ο πατέρας του τον ξυλοκοπούσε όπως και την μητέρα του, τον εξευτέλιζε και τον είχε αναγκάσει να ζητιανεύει.

Πηγή:skai.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement