Μινιόν: Το δωμάτιο στον ημιόροφό του, έκρυβε ένα σκοτεινό μυστικό που δεν γνωρίζαμε

Advertisement

Το Μινιόν ήταν το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα που καθιέρωσε τις ετήσιες εκπτώσεις, κατήργησε τα παζάρια θέτοντας καθορισμένες τιμές, καθιέρωσε τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, εγκατέστησε κυλιόμενες σκάλες, χρησιμοποίησε Η/Υ, εισήγαγε τη λίστα αγορών και τη λίστα γάμου, εγκατέστησε κλιματιστικό και λειτούργησε στις εγκαταστάσεις του κομμωτήριο, καφετέρια, εστιατόριο, μπαρ, ακόμα και ταξιδιωτικό γραφείο.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ήταν ότι το ιστορικό κατάστημα πρωτοτύπησε, αρνητικά αυτή τη φορά, καθώς είχε μετατρέψει ένα δωμάτιο στον ημιώροφό του σε θάλαμο ανακρίσεων…

Εκεί, για επτά ολόκληρα χρόνια, κατέληξαν 4.500 άτομα που συνελήφθησαν από τους υπεύθυνους ασφαλείας να κλέβουν εμπορεύματα.

Advertisement

Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν την απόλυτη εμπειρία του εξευτελισμού καθώς όχι μόνο υπέστησαν σωματική έρευνα, αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν, εκβιαστικά, μέχρι και το πενταπλάσιο της αξίας των προϊόντων που είχαν υφαρπάξει (ένα από τα θύματα υποχρεώθηκε να πληρώσει 700.000 δρχ. για ένα μπουφάν αξίας 150.000 δρχ. που είχε κλέψει). Όλα αυτά, για να μην παραδοθούν στην Αστυνομία…

Ο εκβιασμός, που γινόταν οργανωμένα και συστηματικά, ελάμβανε χώρα με τις ευλογίες της διοίκησης του πολυκαταστήματος, όπως εξάλλου προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που διήρκησε τέσσερις μήνες, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Μινιόν, 30 στο σύνολό τους, εντόπιζαν κάποιον να κλέβει, τον οδηγούσαν στο εν λόγω δωμάτιο στον ημιώροφο όπου, αφού τον φωτογράφιζαν, απαιτούσαν εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην τον παραδώσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Advertisement

Το ύψος του προστίμου καθορίζονταν από την κοινωνική τάξη του συλληφθέντα, με τους περισσότερους να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Όσοι, τέλος, δεν είχαν να πληρώσουν, αλλοδαποί κυρίως, τότε «τις έτρωγαν»…

Είχαν δημιουργήσει, μάλιστα, μια βάση δεδομένων, με τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του συλληφθέντος (την οποία συχνά παρακρατούσαν μέχρι να καταβληθεί το πρόστιμο), το τηλέφωνό του, την αξία των κλοπιμαίων, καθώς και τα χρήματα που είχε στην κατοχή του…

Πηγή:epixeiro.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement