Νέοι κανόνες στην Airbnb – Οι απαγορεύσεις και οι νέες ποινές για παραβιάσεις

Advertisement

Ένα μήνα μετά την επιβεβαίωση των σχεδίων της Airbnb για την επαλήθευση όλων των καταχωρήσεών της, ο κολοσσός βραχυπρόσθεσμης μείωσης κατοικιών ανακοίνωσε πρόσθετες προσπάθειες για την προστασία των φιλοξενουμένων και των οικοδεσποτών του.

Η Airbnb προχωρά σε ένα νέο πλαίσιο εφαρμογής για περιπτώσεις όπως ο υπερβολικός θόρυβος, οι μη εξουσιοδοτημένοι επισκέπτες, ο χώρος στάθμευσης και το κάπνισμα.

Η εταιρεία, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο απαγορεύει επίσης όλα τα «ανοιχτά καλέσματα» για πάρτι και εκδηλώσεις σε τοποθεσίες που έχουν κλειστεί στην πλατφόρμα της.

Advertisement

Τα μη εξουσιοδοτημένα πάρτι έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό από τα σπίτια της Airbnb.

Η νέα πολιτική επιδιώκει να σταματήσει επισκέπτες από τη φιλοξενία εκδηλώσεων που δεν έχουν εγκριθεί από οικοδεσπότες, όπως ένα πρόσφατο πάρτι σε μια μίσθωση της California Airbnb στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε άτομα μετά από επίθεση ενόπλου.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν επίσης τα μεγάλα πάρτι σε συγκροτήματα κατοικιών ή πολυκατοικίες.

Advertisement

Οι νέες πολιτικές της εταιρείας εισάγουν επίσης συγκεκριμένα πρότυπα επισκεπτών που απαγορεύουν αυστηρά πέντε ενέργειες: τον υπερβολικό θόρυβο, τους μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες, τον μη εξουσιοδοτημένο χώρο στάθμευσης, το μη εξουσιοδοτημένο κάπνισμα και τις μεγάλες απαιτήσεις καθαριότητας, δηλαδή τον υπερβολικό καθαρισμό μετά την ολοκλήρωση του checkout.

Οι οικοδεσπότες και οι γείτονες των φιλοξενουμένων θα μπορούν να αναφέρουν στην Airbnb, επισκέπτες που παραβιάζουν αυτά τα πρότυπα.

Οι επισκέπτες που παραβιάζουν τους κανόνες μία φορά θα λάβουν προειδοποίηση και θα πρέπει να υποβληθούν σε «εκπαίδευση σχετικά με τους κανόνες Airbnb», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Advertisement

Οι επισκέπτες που παραβιάζουν τα πρότυπα περισσότερες φορές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αναστολή λογαριασμού ή πλήρη αποκλεισμό από την πλατφόρμα.

Τα πρότυπα φιλοξενούμενων θα τεθούν σε ισχύ το νέο έτος και μπορεί να εξελίσσονται και να αλλάζουν ανάλογα με τις τάσεις και τις προκλήσεις της βιομηχανίας, ανέφερε η Airbnb.

Τέλος, η Airbnb εγκαινιάζει μια νέα τηλεφωνική γραμμή για τους δημάρχους και τους αξιωματούχους της πόλης για να συζητήσει με την εταιρεία τις νέες πολιτικές της Airbnb.

Advertisement

«Ενώ η κοινή χρήση κατοικιών είναι μια παράδοση που σε πολλές κουλτούρες σε όλο τον κόσμο, η άνοδος των ψηφιακών πλατφορμών όπως η Airbnb την έχει φέρει σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ», γράφει η αντιπρόεδρος της Airbnb Margaret Richardson στην ανακοίνωση.

«Με τη σειρά της, η Airbnb θέλει να συνεργαστεί με πόλεις σε όλο τον κόσμο και με τις κοινότητες φιλοξενίας και φιλοξενουμένων για να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε ένα πλαίσιο που επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο».

Πηγή:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement