Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία κρυπτονομίσματα του 2020

Advertisement

Τα κρυπτονομίσματα έχουν προκαλέσει δομικές αλλαγές στην οικονομία. Έχοντας περάσει πολλές από τις παιδικές ασθένειες, το Bitcoin και τα «ξαδερφάκια» έχουν δείξει ότι έχουν έρθει για να μείνουν.

Για αυτό το λόγο το ερώτημα της επιβίωσης τους που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, έχει αντικατασταθεί πλέον από το ερώτημα σχετικά με το μέγεθος της αλλαγής που μπορούν να φέρουν.

Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και εταιρείες τεχνολογίας έχουν ξεκινήσει ειδικά τμήματα κρυπτονομισμάτων.

Advertisement

Ποιο είναι όμως το μέγεθος της αγοράς κρυπτονομισμάτων και ποια κρυπτονομίσματα κυριαρχούν;

Δείτε τα πέντε μεγαλύτερα σε αξία κρυπτονομίσματα παρακάτω.

5. Bitcoin SV (5,51 δισ. δολάρια)

Το Bitcoin Satoshi Vision (Bitcoin SV) είναι ένας από τους νεότερους παίχτες στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Δημιουργήθηκε από έναν διαχωρισμό (split) του blockchain του Bitcoin Cash, καθώς οι δημιουργοί του ήθελαν να επαναφέρουν το αρχικό πρωτόκολλο του Bitcoin.

4. Bitcoin Cash (5,76 δισ. δολάρια)

Το Bitcoin Cash, είναι μια συνέχεια του Bitcoin που ξεκίνησε το 2017, όταν υπήρξε ένας διαχωρισμός του blockchain του Bitcoin. Τo Bitcoin Cash έχει φθηνότερα κόστη και ταχύτερες συναλλαγές από το Bitcoin και για αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

Advertisement

3. Ripple’s XRP (9,8 δισ. δολάρια)

Το Ripple είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο ποτέ δεν προοριζόταν ως εναλλακτική πηγή ρευστότητας και αξιοποιείται κυρίως από εταιρείες απ’ ότι από μεμονωμένους χρήστες.

Η αποστολή Ripple coins από το ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο άλλο παίρνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο είναι λιγότερο αποκεντρωμένο από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα καθώς η προσφορά XRP ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την Ripple Labs.

2. Ethereum (17,5 δισ. δολάρια)

Το Ethereum μπήκε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2015. Η μεγάλη διαφορά του είναι ότι προσφέρει εφαρμογές «έξυπνων συμβολαίων» (ένας χρήστης μπορεί να θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθεί μια συναλλαγή).

Advertisement

Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χρήστες που θέλουν να το αξιοποιήσουν για περισσότερα πράγματα από το να κάνουν απλά μια αγορά.

1. Bitcoin (156,25 δισ. δολάρια)

Το Bitcoin παραμένει ο «Βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.

Ήταν εξάλλου το πρώτο κρυπτονόμισμα, που κατάφερε να εξαλείψει τον «ενδιάμεσο» που ελέγχει τη νομισματική πολιτική, αντικαθιστώντας τον με την εξελιγμένη τεχνολογία blockchain.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement