Αυτοί είναι οι δύο Βούλγαροι που βίαζαν, ξυλοκοπούσαν και λήστευαν ιερόδουλες [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Φεβρουαρίου για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς ιεροδούλων.

Πρόκειται για τους δύο Βούλγαρους κακοποιούς, που η αποκάλυψη της δράσης τους συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τους
1. (επ) VASILEV ή STOIMENOV ή GEORGIEV ή ZAHARIEV (ον) VASIL ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή VELIZAR ή GIORGI ή DANIEL του IVAN ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή MITKOV ή GEORGI και της DOBRA ή ELENA ή MARIA ή LUBKA ή DANIELA , γεννηθέντα το 1976 ή 1977 ή 1978 ή 1980 στη Βουλγαρία.

2. (επ) TANEV (ον) TONCHO του DIMITROV και της BASILIKA ή BASILKA γεννηθέντα στις 3-8-1985 στη Βουλγαρία

Η δημοσιοποίηση είναι διάρκειας έξι μηνών και γίνεται προκειμένου να βρουν οι Αρχές και άλλα θύματά τους, σε περίπτωση που υπάρχουν.

Η δράση τους

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα περιστατικά για τα οποία κατηγορούνται έγιναν μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Οι δράστες έκαναν διαρρήξεις παραβιάζοντας χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν, όπως παλιά γραφεία εταιρειών.

Εκεί έκλειναν ραντεβού μα εκδιδόμενες γυναίκες, στις οποίες εμφανίζονταν ως πελάτες.

Ο εφιάλτης για τις γυναίκες ξεκινούσε όταν έφταναν εκεί. Οι δύο Βούλγαροι τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν άγρια, χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως λοστούς, μαχαίρια, και κατσαβίδια, με αποτέλεσμα να προξενήσουν σε τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της αγριότητάς τους είναι ότι σε μία γυναίκα προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της.

Ακολούθως προχωρούσαν σε βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Σε μια περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους και λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή:reader.gr

Δείτε και αυτά: