Πώς αυτή η selfie έσωσε τη ζωή 28χρονης από εγκεφαλικό – Την έβγαλε ακριβώς πριν καταρρεύσει!

Advertisement

Μία selfie φωτογραφία που έβγαλε με το κινητό της η 28χρονη Stephanie Farnan, καθώς ετοιμαζόταν να φύγει το πρωί για τη δουλειά κατέληξε να είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, για να μπορέσουν οι γιατροί να σώσουν τη ζωή της.

Λίγα λεπτά μετά την αποστολή της selfie φωτογραφίας στον αδελφό της, η 28χρονη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και την βρήκε πεσμένη στο σπίτι ο πατέρας της, ο οποίος πήγε εκεί, επειδή η ίδια είχε αργήσει να του αφήσει τον γιό της (κι εγγονό του) προτού φύγει για τη δουλειά.

Το περιστατικό έγινε στις 23 Αυγούστου. Αφού την πήγαν επιτόπου στο νοσοκομείο, οι γιατροί ενημερώθηκαν, ότι η Stephanie είχε βγάλει αυτήν τη selfie και την έστειλε στον αδερφό της.

Advertisement

Αυτό έγινε, όταν οι γιατροί ρώτησαν τους συγγενείς της για τις κινήσεις της γυναίκας τις τελευταίες ώρες. Τότε ο μεγαλύτερος γιός της έψαξε το κινητό της για κλήσεις και άλλες δραστηριότητες και βρήκε την selfie.

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς να προσδιορίσουν το χρονικό πλαίσιο του τι μπορεί να είχε συμβεί στην 28χρονη, ενώ και από την selfie υποψιάστηκαν ότι επρόκειτο για εγκεφαλικό, αφού πρόσεξαν ότι η μία πλευρά του προσώπου της έμοιαζε να είχε παραλύσει.

Advertisement

Αυτό είναι ένα από τα πιο κλασικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Η φωτογραφία είχε ληφθεί μόλις 14 λεπτά προτού η 28χρονη εντοπιστεί από τον πατέρα της.

Έτσι, οι γιατροί της χορήγησαν τα κατάλληλα θρομβολυτικά φάρμακα, τα οποία αποδίδουν καλύτερα όταν χορηγηθούν σε ασθενείς με εγκεφαλικό μόνο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο από την στιγμή που το παθαίνουν.

Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι η εγκεφαλική αιμορραγία μάλλον προκλήθηκε από μια τρύπα στην καρδιά της Stephanie σε συνδυασμό με μια αρνητική αντίδραση του οργανισμού της σε ένα αντισυλληπτικό επίθεμα, που είχε βάλει.

Πηγή:iatropedia.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement