Αυτές είναι οι επικίνδυνες εφαρμογές Android για το λογαριασμό σας σε Facebook και Google

Advertisement

Πολλές εφαρμογές αναζητούν πρόσβαση στους λογαριασμούς Facebook και Google των θυμάτων τους, προκειμένου να γράψουν θετικές κριτικές στο Google Play κι έτσι να προσελκύσουν κι άλλους χρήστες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, Trend Micro, ανακάλυψε 9 επικίνδυνες εφαρμογές για κινητά Android.

Υπόσχονται ότι βελτιώνουν την απόδοση των κινητών τηλεφώνων ή καθαρίζουν από ιούς ή προσφέρουν σύνδεση VPN ή πρόκειται για παιχνίδια.

Advertisement

Συνολικά, μετρούν ήδη περισσότερα από 470 χιλ. «κατεβάσματα» από το Google Play.

Ειδικότερα, οι προγραμματιστές τους έχουν αναπτύξει ιούς ικανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς Facebook και Google και να ποστάρουν εκ μέρους τους άριστες αξιολογήσεις για τις εφαρμογές στο Google Play.

Έχοντας μεγάλη βαθμολογία στην αξιολόγηση χρηστών, οι εφαρμογές έχουν και περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσουν κι άλλους χρήστες.

Advertisement

Στη συνέχεια, οι εν λόγω εφαρμογές προσκαλούν τους χρήστες να δώσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο, για παράδειγμα να απενεργοποιήσουν το Play Protext, το βασικό antivirus που παρέχεται από τη Google κι έτσι είναι σε θέση να εγκαταστήσουν μέχρι και 3.000 malware.

Δείτε τη λίστα με τις επικίνδυνες εφαρμογές:

Shoot Clean-Junk Cleaner, Phone Booster, CPU Cooler

Super Clean Lite- Booster, Clean & CPU Cooler

Super Clean-Phone Booster, Junk Cleaner & CPU Cooler

Quick Games-H5 Game Center

H5 gamebox

Rocket Cleaner

Rocket Cleaner Lite

Speed ​​Clean-Phone Booster, Junk Cleaner & App Manager

LinkWorldVPN

Παρά το γεγονός ότι, η Trend Micro ανέφερε στις 6 Φεβρουαρίου ότι αυτές οι εφαρμογές απομακρύνθηκαν από το Play Store, οι περισσότερες είναι ξανά διαθέσιμες, ίσως σε «καθαρότερες» εκδόσεις.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, οι περισσότεροι από τους «μολυσμένους» χρήστες είναι στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Πηγή:topontiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement