Φυλακές Κορυδαλλού: Αυτό είναι το αυτοσχέδιο τζακούζι των «σκληρών» ποινικών [εικόνες]

Advertisement

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ότι βρέθηκε αυτοσχέδιο… τζακούζι σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού.

Το αυτοσχέδιο τζακούζι εντοπίστηκε πριν από μερικούς μήνες, μετά από έρευνες στα κελιά από τους άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών και άμεσα «ξηλώθηκε» η κατασκευή.

Οι φωτογραφίες, ωστόσο, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που μέχρι πρότινος επικρατούσε στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης της χώρας, όπου ποινικοί απολάμβαναν πολυτέλειες που δεν προβλέπονται.

Advertisement

Στο κελί στο οποίο βρέθηκε το αυτοσχέδιο τζακούζι, ήταν κρατούμενος που όμως καμία σχέση δεν είχε με την εγκατάσταση.

Το είχαν τοποθετήσει «σκληροί» ποινικοί, προκειμένου να κάνουν εκεί μπάνιο και σε περίπτωση εντοπισμού του -όπως κι έγινε- να μην έχουν αυτοί συνέπειες.

Τι είχε πει η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής

Μονίμως ανοιχτά τα κελιά ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία υποστήριξε πως βρέθηκε μέχρι και… τζακούζι στο κελί ποινικού.

Advertisement

«Έχουμε περιστατικά που δεν συνάδουν με το σωφρονιστικό σύστημα. Η πρώτη μου εμπειρία ως Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ήταν πολύ κακή. Βρήκα έναν Κορυδαλλό ο οποίος δεν είχε κλείσει ποτέ τα κελιά του, ούτε μέρα ούτε νύχτα. Με τους κρατούμενος να έχουν αναλάβει ουσιαστικά τα ηνία της φυλακής, να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέρα και νύχτα», είχε πει η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλειναν τα κελιά. Το κουμάντο έκαναν οι μαφίες των φυλακών. Έπαιζαν χαρτιά, ότι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτι. Βρήκαμε κελιά πολυτελείας, ένα είχε και τζακούζι. Ήταν ενός ποινικού. Οι δεσμοφύλακες φοβούνταν και γι αυτό τον έλεγχο τον είχαν οι κρατούμενοι» υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ η κυρία Νικολάου.

«Έχει γίνει διαχωρισμός κρατουμένων στις φυλακές. Έχουμε κάνει 1.700 μεταγωγές για να χωρίσουμε τους σκληρούς ποινικούς από τους οικονομικούς», είχε αναφέρει η κυρία Νικολάου και αναφερόμενη στις νέες φυλακές που σχεδιάζονται είπε πως «θα είναι φυλακή υπόδικων, δικαστική φυλακή. Θα έχουμε επτά δικαστικές αίθουσες και θα δικάζονται κρατούμενοι μέσα στις φυλακές».

Advertisement

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement