Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και βροχές έως το Σάββατο -Οι χάρτες της κακοκαιρίας

Advertisement

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικές βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, σήμερα, αναμένεται να πλέουν πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, όπως φαίνεται στον πρώτο χάρτη, ενώ το Σάββατο 22/02 αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας τοπικά και τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον δεύτερο χάρτη.

Advertisement

Παράλληλα για το υπόλοιπο της Παρασκευής οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα αναμένεται να περιοριστούν στην Κρήτη.

Καιρός: Πού θα βρέξει το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo για τον καιρό, το Σάββατο 22/02 βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα επηρεάζοντας κυρίως περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν εκ νέου στην Κρήτη.

Advertisement

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 22/02.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement