Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια & κέντρα διασκέδασης – 117 κρούσματα

Δεκαοχτώ νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 117 στη χώρα.

Από αυτά, δέκα κρούσματα δεν έχουν προφανή «αλυσίδα» μετάδοσης – δηλαδή δεν συνδέονται ούτε με ταξιδιώτες, ούτε με επαφές τους και είναι ενδεικτικά της εξάπλωσης του SARS CoV-2 στην κοινότητα.

Συνολικά 34 άτομα νοσηλεύονται – τρία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ, σήμερα, δύο άτομα πήραν εξιτήριο – μια μητέρα και το παιδί της από την Θεσσαλονίκη που, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά.

Κλειστά δικαστήρια, θέατρα και κινηματογράφοι

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το κλείσιμο παιδότοπων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης για 15 ημέρες.

Παράλληλα αναστέλλεται και η λειτουργία των δικαστηρίων. Όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο κ. Τσιόδρας η απόφαση δεν αφορά χώρους εστίασης.

Τα ξημερώματα, κατέληξε το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα, ένας 66χρονος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στους «Αγίους Τόπους» και είχε διασωληνωθεί όταν εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας από την νόσο COVID-19.

Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να πηγαίνουν πλέον για έλεγχο στα νοσοκομεία, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα να μολύνουν και άλλους.

Η έξαρση του ιού αναμένεται να εξαπλωθεί τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας, επιμένοντας στην σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων σε ατομικό επίπεδο. «Όσο καλύτερα αντιδράσουμε, τόσο λιγότερα κρούσματα θα έχουμε».

Πηγή:lifo.gr

Δείτε και αυτά: