Το Johnnie Walker θα κυκλοφορεί σε μπουκάλια χωρίς καθόλου πλαστικό από το 2021

Advertisement

Το διάσημο ουΐσκι Johnnie Walker αποκτά οικολογικό χαρακτήρα και ανακοινώνει πως θα διατίθεται σε χάρτινα μπουκάλια, τα οποία δεν θα περιέχουν ίχνος πλαστικού από τις αρχές του 2021.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεγαλύτερη στον κόσμο παρασκευαστής οινοπνευματωδών Diageo επιταχύνει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει τη ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα.

Πλήρως ανακυκλώσιμη συσκευασία

Η νέα συσκευασία, που αναπτύχθηκε από τη νέα εταιρεία Pulpex Ltd, την οποία ίδρυσε από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων Pilot Lite, θα είναι κατασκευασμένη από ξυλοπολτό που ανταποκρίνεται στα διατροφικά πρότυπα και είναι πλήρως ανακυκλώσιμος, ανακοίνωσε ο παρασκευαστής, ο οποίος επίσης διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του τη μπύρα Guinness και το τζιν Tanqueray.

Advertisement

Η Pulpex θα δημιουργήσει επίσης επώνυμα χάρτινα μπουκάλια σε άλλες κατηγορίες ποτών, όπως για την παραγωγό του Lipton εταιρεία Unilever και την εταιρεία αναψυκτικών PepsiCo, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο.

Οι εταιρείες παρασκευής καταναλωτικών προϊόντων βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση για να μειώσουν το ποσοστό του πλαστικού που χρησιμοποιούν για την συσκευασία τροφίμων κι άλλων ειδών νοικοκυριού.

Μόνον στην Ευρώπη εκτιμάται πως 8,2 εκατ. τόννοι πλαστικού χρησιμοποιήθηκαν για να συσκευασθούν τρόφιμα και ποτά μέσα στο 2018, τονίζουν αναλυτές της ING.

Advertisement

Η Diageo χρησιμοποιεί λιγότερο από 5% πλαστικού στο σύνολο των συσκευασιών της, όμως σε συνεργασία με τη Unilever και PepsiCo έχει θέσει ως στόχο να μειώσει και να ανακυκλώσει το πλαστικό στις συσκευασίας της στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ έως το 2025.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement